Guillaume Appolinaire Green Elementary School and Youth Center

In view of the environmental approach, in particular prevailing winds and an attempt to make use of free solar power, we chose to place the classrooms on the east and split the programme into two parts, along the length of the building.
The two halves of the building connected by walkways create the figure we were trying to obtain to both assert the institution: a hall protected by a large overhang, and assert the opening: from the street, the view stretches out right to the end of the playground. The existing beautiful landscaped alignment extends to the centre of the project, with numerous trees and hedges planted along the shared walls.
In addition to the choice of building orientation, other devices are implemented to anchor the sustainable quality of the project: green roofs, terracotta sunshade, solar panels hot water production, thermal bridge breakers, reinforced insulation, rainwater storage tank, etc.

2007

Project Type

Address

Bondy,