TAP – Théâtre et Auditorium Poitiers

The design approach started simultaneously with the wayfinding system and the chromatic study of the building. The concept for the wayfinding system, started from the Dada movement. Words and letters are freely arranged and partially expressed in an onomatopoeic way. The building is literally a container for words and sounds. The guidance system consists of oversized letters and numerals recognizable from a wider distance.To announce the events of each season were developed the guidelines for the exterior video projections in the glass “skin” of the building, like a deconstructed video screen with moving images. An exterior signage system consisting of “totems” in the surroundings of the building, is the limit of the design project.


Join our mailing list

Get updates and more
×