Projects


Bathing Hut

Floor plan: 45 sqm. The bathing hut was conceived as a micro villa with full amenities. Located on the waterfront of the Old Danube, but still in the centre of Vienna (Austria), it is a private chill-out oasis within an otherwise dense urban context. Coming from the street, the property is accessed through a large [&hellip

More »

The Adaptable House

The Adaptable House centres around flexibility and identifies how a flexible design of a single-family house can save time, resources and CO2 in connection with conversions and extensions. It forms part of a large development project financed by Realdania Byg. The house is designed as a single-family house of 146 m2 and focuses on our [&hellip

More »

Chicken Point Cabin

The idea for the cabin is that of a lakeside shelter in the woods—a little box with a big window that opens to the surrounding landscape. The cabin’s big window-wall (30 feet by 20 feet) opens the entire living space to the forest and lake. Materials are low maintenance—concrete block, steel, concrete floors and plywood—in [&hellip

More »

Siege of Cranes

Engendered from the rich cultural heritage of the Japanese, Siege of Cranes is an installation whose purpose and message—much like the folds of the origami that created it—is layered and complex. Composed of one-thousand cranes and over five-hundred individual LED lights, the installation is the preamble to the exhibition When The Emperor Was Divine—honoring Julie Otsuka’s eponymous novel. Representing [&hellip

More »

Novotny Cabin

This cabin, located on Decatur Island in the San Juan Island chain, is perched on a steeply sloping site which terminates in an abrupt rock cliff at the waters edge. The cabin is shared by two couples who use it on an alternating schedule. The 840 s.f. structure is entered from a bridge onto the [&hellip

More »

10/10 Arper Roadshow | Stylecraft

We helped Stylecraft celebrate their 10th successful year in partnership with Italian furniture supplier Arper with an engaging series of events at each of Stylecraft’s five showrooms across Australia. By evolving Stylecraft’s branding we created an event identity and circular design language that informed promotional collateral and in store display items. Each Arper product was represented [&hellip

More »

University Hospitals Seidman Cancer Center

Located on the University Hospitals Case Medical Center campus, the 375,000 sf Seidman Cancer Center triples the size of the existing hospital, consolidating activities previously dispersed among seven different locations, optimizing patient care, and fostering synergy among providers. Continuity with the surrounding campus fabric, connectivity with adjacent buildings, creation of a gateway to the campus, [&hellip

More »

Villa Kallioniemi

A family from Helsinki redeemed a seaside plot for a summer cottage on the island of Lepäinen in Uusikaupunki in the beginning of the 21st century. It was a return to the roots of the family and to the familiar childhood landscapes. The plot is situated on the island’s eastern shore. There is also a [&hellip

More »

Syngenta – Crop Lab, Strategic Plan, and Site Master Plan

This Fortune 500 biotechnology company has purchased a new site adjacent to its existing lab building at its national headquarters for research and development.  Flad Architects was selected to evaluate the site, present phased project scenarios for flexible modular development, and provide a site master plan document that will serve as a living tool to [&hellip

More »

LAPD Motor Transport Division + Main Street Parking

New Digs: Located in Downtown Los Angeles, one block from the Los Angeles Police Department’s new headquarters, this 300,000 square foot, 5-story concrete structure integrates three components that typically stand on their own: an 800 car parking structure for the LAPD’s employees; a mechanics’ garage, car wash, and refueling station for the LAPD’s top brass; and [&hellip

More »

Brandywine Hundred Public Library

Popular Collections | Community Meeting Rooms | Community Technology Center | Cafè | 40,000 square feet Inspired by the landscape and history of the Brandywine Valley, this new library is a 21st century meeting house for the community of New Castle County. The library’s forms and materials are inspired by Andrew Wyeths’ pictorial paintings of [&hellip

More »

Tencent Headquarters

A Vertical City – the Tencent Headquarter Located in the Nanshan High Tech Park in Shenzhen, China, this 2011 competition proposal for the Tencent Headquarter is conceived as a “Vertical City” to reflect the collaborative corporate culture of the company.   The design turns a traditional campus plan vertical, creating a series of communal zones [&hellip

More »

The Water Lilies Pavilion

Recently, Memphis’ Dixon Gallery and Gardens was able to secure one of Claude Monet’s famous water-lily painting on permanent loan from the Museum of Modern Art in New York. The project is a Water Lilies Pavilion to be built in the Dixon Gardens, exclusively dedicated to the exhibition of this extraordinary work. The project was conceived [&hellip

More »

Design Competition – “A Vision for a Twenty-First Century University” Rethinking the Entry to the Administration Building.

Award: “Award of Distinction” – Article about the winners of the competition as published in the University of Memphis Update newsletter: http://www.memphis.edu/update/feb14/design.php Award ceremony pictures: http://www.flickr.com/photos/u_of_m/sets/72157640123250384/ Challenge:The University of Memphis is the flagship institution in the Tennessee Board of Regents system. Its motto, Dreamers Thinkers Doers, represents a century of leadership. The Administration Building, once the grand [&hellip

More »

Tendril City

Harkening back to its Roman past, Tendril City is a proposal for the re-densification of Manchester along its major roads—permitting the remaining (currently underused and decaying) interstitial space to be re-forested and utilized as public parks and ecological reserves for the vastly depleted Manchurian landscape. Aiming to provide resilience for increasing climate change as well [&hellip

More »

Flux Papillon Pavilion

Flux Papillon Pavilion is a machine-like building/installation that straddles the central corridor of the Ithaca Commons. Operated by 29 arrays of five hydraulic cylinders with an attached dozen parallel links each, Flux Papillon Pavilion is a motorized vehicle that aims to engender a visual narrative that records climate and at the same time interacts with the Ithaca populace. Moderated [&hellip

More »

La Biblioteca Universale di Pace

Creating a new space in Piazza Celimontana in Rome, La Biblioteca Universale di Pace is a large, centrally-planned library and cultural center. Designed as a center for peace and religious studies for seven different world religions (Paganism, Hinduism, Buddhism, Judaism, Taoism/Confucianism, Christianity, and Islam), La Biblioteca is manifested as the result of heptagonal sacred geometry [&hellip

More »

Cimmerian: The Dark Sky Hotel

“A bright starlit sky creates in us a sense of awe and wonder at the scale of the universe. Any further encroachment of this precious environment diminishes the nature of what it is to be human.”  —Joan Bakewell Taking its name from the mythological Greek people who lived in a land of darkness at the [&hellip

More »

Le Quartier Des Automatistes

Inspired by the Champ-De-Mars Metro Station designed by Marcelle Ferron, Le Quartier des Automatistes is an ode to the vestiges of Montréal’s golden era of cultural and artistic development in the 1950s. Le Quartier—which includes 2 restaurants, a library, a concert hall and a museum—was engendered from the same evocative randomness of the surreal language [&hellip

More »

Tái Yàng Tower Complex

Located on the busy Victoria Harbor, this complex is a daring urban planning scheme aimed at revitalizing this important transportation hub and cultural center with the addition of three museums, a park, and extended promenade along the water. The crown jewel however lies within the Tái Yàng Tower. Behaving like a solar updraft tower for [&hellip

More »

Canopy of Light

Engendered from the inherent qualities of its milieu—an orthogonal site with a gentle slope towards the west and framed by three avenues—, Canopy of Light is a project that seeks to revitalize the Cosmo City community with a crèche that will provide an audience in its first stages of human development with an enriching educational experience, and as [&hellip

More »

Fluorescent Staircase [Rand Hall]

Aimed at challenging the conventions associated with those vertical passages that take people up and down between levels, Fluorescent Staircase is an installation that converts otherwise vertically-arranged horizontal planes into rising line segments highlighting the oft-forgotten architectural elements that are equally essential as steps—the balustrade

More »

Adkins Arboretum

Adkins Arboretum is the only public garden to focus on plants native to Maryland’s eastern shore. An interpretive system engages the Arboretum’s diverse audiences – gardeners, nature lovers, artists, birders and students — on self-guided walks. Signs were also developed for a lively audio tour through the gorgeous grounds. Signage also helps support Adkins’ mission [&hellip

More »

Arcus Center for Social Justice Leadership

Organized as a welcoming crossroads for convening, the 10,000 sf Arcus Center for Social Justice Leadership at Kalamazoo College is designed to support the Center’s important mission and work in multiple ways. Upon completion, it will be the world’s first purpose-built structure for social justice leadership development: a study, meeting, and event space where students, [&hellip

More »

University of Technology, Sydney

EMBRACING THREE DIMENSIONS Working in collaboration with Gardner Wetherill & Associates, BrandCulture were once again invited to consult on the Environmental graphics in the Digital-Labs opened October 2010. The new environment is located in the Design Architecture and Building Faculty at The University of Technology Sydney. The concept was simple and in keeping with the approach to [&hellip

More »

Rolling Huts

Floor plan: 41 sqm. Responding to the owner’s need for space to house visiting friends and family, the Rolling Huts are several steps above camping, while remaining low-tech and low-impact in their design. The huts sit lightly on the site, a flood plain meadow in an alpine river valley. The owner purchased the site, formerly [&hellip

More »

PEGS Senior

The Infinity Centre, the new campus for Penleigh and Essendon Grammar School senior students, is derived from the initial idea that the library, a learning hub, is central to the school. We also wanted a building that offered protection from a windswept site and signified the merging of two schools, Penleigh Presbyterian Ladies’ College and [&hellip

More »

Teshima Yokoo House

Located in Teshima, an old port town lying in Seto Inland Sea, “Teshima Yokoo House” sits as an art museum in such an old community as most of the people are the elderly. This is the project by Tadanori Yokoo, an internationally renowned figure in art, as well as being a series of art projects [&hellip

More »

Ron Cooke Hub

The Hub is the public face of the new campus at Heslington East masterplanned by BDP.  It is the gateway through which visitors will enter the campus, and as such is the most significant building on the site. A curving wing of offices, copper clad lecture theatre, demonstration box and study pods, are expressed as [&hellip

More »

Studio Hagen

Norway’s leading stair producer, Hagen, chose Ralston & Bau to transform an old tramway garage in Skøyen, Oslo and make it into it’s flagship showroom.  The 1000 m2 space was inaugurated by Fabian Stang, the mayor of Oslo on the 27th of August 2009. The concept is inspired by the works of the artist M. C. [&hellip

More »

Multistory Car Park and Bus Dock

The building is approached from rationality, which is present in the in urban planning, constructive conception from a prefabricated concrete structure or standardized materials that close the building: aluminum and polycarbonate. We proposed to the Property and to the town council  the modification of the current urban development plan to eliminate the basement and lift [&hellip

More »

Brooklyn Boulders

The pendulum has started to swing and people, especially Gen Y’ers, are craving human interaction, physical community, and socially stimulating environments. An increasing number of startups are hitting the market with products geared toward facilitating face-to- face interactions and community accountability for goal achievement. At the same time, the number of co-working spaces opening throughout [&hellip

More »

Massey Library & Leisure Centre

The first stage of this project was completed in December 1998 and commenced operation as a YMCA fitness centre in January 1999. Stage One included a 1052m2 multi-purpose community centre and sports hall, aerobics and meeting rooms, creche, change rooms, offices and staff facilities. A main foyer connecting Stage One to further developments was also [&hellip

More »

Belimbing Avenue

An internal courtyard lights up this intermediate terrace house. The house consists of two separate structures linked by a bridge whose position is staggered on each of the three levels. Between the two structures is a reflecting pond. The staircase is on one side of the front structure and is covered by a timber trellis [&hellip

More »

Arg North Avenue

We are one of the reputed organization involve in providing North Avenue Construction Service to our most reliable clients. With the wide industrial experience we are able to full fill the requirement of our customers. We are provide these service at most competitive rates

More »

Camping Luca Vuerich

Manufactured and built by DIEMMELEGNO – Friulian company that manufactures and constructs buildings with wooden structure panel x-lam. The structure, with 9 beds, is located at an altitude of 2531 meters in the Julian Alps, on the crest of the Foronon Buinz group of Montasio along the trail equipped Ceria-Merlone, which starts from fork Lavinal Bear for [&hellip

More »

Recreational Island House

On an island in the lake of Loosdrecht we designed a recreational house that answers to the specific needs of the client. The house embraces the natural context of the island and subtly blends in. It’s transparent facades create a visual tunnel effect; emphasizing the island’s slim but long shape. The house is completely customized [&hellip

More »

Grenelle, 35 Logements

The plot allotted to the project is situated between Fremicourt street and Boulevard de Grenelle. It is exceptional by its orientation and its center which is in continuity with the neighbouring gardens. In order to achieve a Low Energy Consumption Building in Paris, it is fundamental to recon on important technical plans of action. The [&hellip

More »

Arado weeHouse

Floor plan: 31 sqm. A violinist with the Minnesota Orchestra and her family enjoy off-grid living in the original weeHouse located on Minnesota prairie land near Lake Pepin. The interior is completely wrapped in douglas fir and features IKEA built-in cabinetry and kitchen elements as well as floor to ceiling Andersen windows on both sides. [&hellip

More »

Cisco Offices

From almost any angle the visual impact of Cisco’s San Francisco offices is of light, spaciousness, bright color, long sightlines. Cisco recently acquired Meraki, which makes wireless routers—and takes pride in the elegance of their design. O+A sought to build the space the way Cisco-Meraki builds its products—with an emphasis on simplicity and seamless ease [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×