Projects


Aileron

Aileron is a LEED Gold educational campus that truly embodies the non-profit organization’s mission of strengthening communities through training and inspiring current and future business leaders. From Aileron’s philosophy and themes, LHSA+DP crafted a non-linear narrative that enabled the team to harmoniously weave form and function, integrate a building and its landscape and layer the [&hellip

More »

Southeast Community Development Corporation

This project is the adaptive reuse of an historic former public library/hardware store/row house into a center for community redevelopment. The community development corporation (CDC) combines a unique set of private and public programs and resources and to support three special designations–Highlandtown Main Streets, Healthy Neighborhoods and Highlandtown Arts & Entertainment District. The property, a [&hellip

More »

Benjamin Franklin’s Way

Cloud Gehshan worked with Penn and its Class of 1962 representatives to enhance a major promenade in the heart of campus. CGA integrated wit and wisdom from Benjamin Franklin into the walkway, which is also home to Penn’s famous “Ben on the Bench” sculpture. Quotes from Poor Richard and Ben himself included observations about education, [&hellip

More »

Ocean Financial Centre

Calori & Vanden-Eynden/Design Consultants designed a signage system for a 48-story tower located in the heart of Singapore’s central business district. The design features a monumental illuminated identification sign of articulated dichroic letter forms set into black granite. Plaque and totem signs take advantage of transparent materials resulting in a delightful interplay of figure/ground and [&hellip

More »

Daffodil Software Ltd

Daffodil an upcoming IT Firm wanted to shift their existing 3 offices running at different location to a single place. The aim was to design a high density office on a single floor plate of 18000 sq.ft The Office was to be developed in three phases for which we have completed the first phase. The Office [&hellip

More »

Schlumberger Asia Services Ltd.

Schlumberger Asia Services Ltd. Navi Mumbai | Built COMMERCIAL & CORPORATE Interior Completed in : 2011 Lead Architect: Abhijit Bhonge , Sangeeta Sanga Panchal Interior Design Team : Manali Bhambere , Abdulla Gavandi , Bhushan Kumavat , Pradnya Naik , Vaidehi Patil , Divya Padia , Rabiya Khan Size: 65000 sq. ft

More »

Abu Dhabi Urban Planning Council

To include the building complex very naturally into the environment, it is placed on different landscape levels. The use of typical colours and patterns does not only help to fit the complex into the natural landscape, it also refers to the already existing UPC building. One of the consistent and central points of the whole [&hellip

More »

Atlantic Terminal

Atlantic Terminal is the largest rail transportation facility in Brooklyn serving 11 subway lines and the Long Island Rail Road (LIRR). C&VE designed the platform signage for Atlantic Terminal, the largest rail transportation facility in Brooklyn, implementing the LIRR graphics standards and effectively branding the platform areas with the LIRR brand. Wayfinding and identification information [&hellip

More »

Amtrak Acela Stations

C&VE’s designed sleek, streamlined signage to express speed and forward motion in a singular brand statement for Amtrak’s Acela high speed rail service at 16 Northeast Corridor stations from Boston, MA to Washington, DC. The Acela signage program received the prestigious Gold IDEA Award (Industrial Design Excellence Award) and Awards of Excellence from the American [&hellip

More »

Woodward Avenue Tributes

Calori & Vanden-Eynden conceived a series of 30-foot tall, illuminated towers that relay the heritage of renowned Woodward Avenue, now designated as a National Byway. A tower is currently planned for each community—approximately 10 in all—along the 26 mile stretch of this historic route from Detroit to Pontiac. The Tributes graphically tell stories of the [&hellip

More »

Rock and Roll Hall of Fame

A crisp, clean signage and wayfinding program, designed in collaboration with Alexander Isley Design, guides star-struck fans through this fabled shrine to rock music, helping transform Cleveland into an overnight tourist sensation. Pei Cobb Freed & Partners, Architects

More »

Crate & Barrel World Headquarters

Calori & Vanden-Eynden’s comprehensive signage program reinforces Crate & Barrel’s strong brand identity and features a playful, layered take on the high-end design retailer’s famous black and white packaging. Recipient of the SEGD Juror Award

More »

Rockefeller University

The Rockefeller University is among the most respected medical research institutions in the world. C&VE designed a new signage and wayfinding system to help the University’s population of local, national, and international visitors navigate its circuitous pathways. The signage program serves as a unifying factor that respects the existing, classical architecture through the use of [&hellip

More »

Mamaroneck Public Library

C&VE’s signage program for a community library presented an opportunity to merge past and present. The asymmetrical geometry of an airy, contemporary addition to a renovated Colonial Revival building provides the inspiration for the interior sign system. Comprised of overlapping, translucent, rectangular planes and a distinctive pairing of traditional serif with mid-modern sans serif typography, [&hellip

More »

One Raffles Quay

Icy, artisan-crafted glass letters create a cool brand personality for tropical Singapore’s newest office tower complex. One Raffles Quay is Singapore’s most recent and largest office tower complex. Comprised of two towers, a car park, and above- and below-grade connections to the MRT subway and the emerging pedestrian bridge system, the two million square foot [&hellip

More »

Atelier “die küche von haidacher”

Floor plan: 36 sqm. The project is about the kitchen as a space. About real needs and requirements. About atmosphere. The former unimposing Hüttl (of only 40 square meters) should be integrated into the concept. The existing ceiling was removed, breaking clear a pure space. Spatially, I integrated the existing openings in a very organic [&hellip

More »

False Bay Writer’s Cabin

Floor plan: 46.5 sqm This five-hundred-square-foot cabin serves as a private writer’s retreat and guest cottage. The owners asked for a space that felt connected to its island setting—the mild climate, scenic views, and proximity to wildlife. At the same time, they needed a structure that could be easily secured when not in use. The [&hellip

More »

Okay Plus DP Metro

A trusted name in the business of constructions and developing the nation through its world class structures.Okay PLUS Rajasthan’s largest Real Estate group. Contact details: Okay PLUS Group Okay PLUS House, Kiran Path, Suraj Nagar (West), Civil Lines, Jaipur (Rajasthan), India Phone No. : 9929000011 Email : [email protected] Website: http://www.okayplusgroup.com/okay-plus-metro.html

More »

Direct I

PROJECT BRIEF: COPORATE OFFICE FOR AN IT COMPANY IN MUMBAI,SEEPZ. The office measures 10,450 Sq.Ft.on the third floor of a six-storey commerical building located in a special economic zone in Mumbai. CLIENT BRIEF To design five identical floors as a workplace of a six-storey building,with reception on the ground floor and cafeteria in the basement. [&hellip

More »

Exbury Egg

Floor plan: approx. 8 sqm. Artist, Stephen Turner, who specialises in long term artistic explorations of environmental settings, has worked with the designers to create the Egg which he will now use as a ‘residency’, floating in the Beaulieu Estuary for a year, to examine the changing patterns of its marine ecology. He will produce [&hellip

More »

Box House

Floor plan: 36.00 sqm Box House replaces an old stone structure that once stood on the coastal mountainside in São Paulo, Brazil. Incorporating the old stone base into the updated design and working within a limited budget, Alan Chu Silveira e Cristiano Arns Kato arquitetos developed a solution that incorporates both modern and antiquated elements, [&hellip

More »

Restaurant BOND

BOND is a restaurant in the glamorous style of the Bond films from the 60’s and 70’s, yet reinterpreted for modern sensibilities

More »

Archipelago House

ARCHIPELAGO HOUSE explores a fragmented architecture. It uses the TYPE at a domestic scale, fragmenting the program while it promotes interaction in interstitial spaces. It is located north of Peru, in Piura, Vichayito, away from the shore and quite isolated in the vastness of the desert. We are interested not only in the typical ocean [&hellip

More »

American Standard

The corporate offices of American Standard are located at the Corporate Headquarters, Corporate Campus Coyoacán, Av. Coyoacán 1622, México, D.F. With a land area of 1500m2 the offices are conceived based on two central concepts which were fundamental for the development of the project. The first was to generate a showroom for its clients and [&hellip

More »

Santa Monica Animation Studio

Gwynne Pugh Urban Studio completed an adaptive reuse of a 1940s bowstring and brick warehouse in Santa Monica. The animation studio, which as achieved significant commercial success, desired an interior renovation that was straightforward and economical, while also elegant and inspiring. With viewing and editing spaces, general offices, and production facilities, the design shines as [&hellip

More »

Culture House Eemhuis

The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form [&hellip

More »

Lingo Construction Services

Project Goals:  Restoring the historical integrity to the original structure both internally and externally is central to the project. Once complete, the design seeks to gracefully insert new elements, such as walls, beams, and ceilings, treated as if they were “x-rayed” versions of typical construction methods. This approach exposes the internal framing and building systems through [&hellip

More »

Massena Land Port of Entry

The campus of buildings and landscape sorts and organizes the multiple procedures involved in the processing of private and commercial circulation while providing a message of optimism and openness at the point of entry. A cohesive orientation system for road and buildings alike, using the color yellow, structure a way-finding geography for vehicle and pedestrian [&hellip

More »

Newcastle Museum

Newcastle Museum consists of a series of revitalised “turn of the Century” industrial brick railway workshop buildings, the Blacksmith’s and Wheel Shop (1880), the Locomotive Boiler Shop (1887), and the New Erecting Shop (1920) located within the urban waterfront regeneration precinct of Honeysuckle. The challenge was to provide a linkage element to not only create [&hellip

More »

SWITCH House

Floor plan: 123 sqm. This is a project for reconstruction of an 85 year old eel restaurant in Ohi Shinagawa ward. Due to a public road expansion, reduction site was compulsive and that made up the owner‘s mind to reopen when the old established restaurant turn to 100 years old. The site has a relatively [&hellip

More »

Edelman PR

Edelman, the world’s largest independent PR firm with 67 locations, wanted a high energy, collaborative space with unique branding for its Canadian headquarters. Objectives: Unique branding/ Canadian presence Enhance profitability, retention, recruiting Inspirational contemporary space Multipurpose functionality Enhance collaboration Function: Boutique hotel style Reception, memorabilia on library shelves, powerful wall murals, Patio — unique branding [&hellip

More »

Apartment in Nizhny Novgorod, RF

Apartment design on Rodionov Str. in Nizhny Novgorod   Address: Rodionov Str., Nizhny Novgorod, Russia Area: 82.0 m² Project year: 2014   Architects: Telemak ANANYAN, Gohar ISAKHANYAN, Ani KARAPETYAN, Ani SAFARYAN 3D modeling and visualization: Tigran

More »

OSU Veterinary Medical Center

Building addition and renovation that will support a 21st century model veterinary hospital to create new clinical spaces, incorporate new technologies, and optimize patient flow

More »

Wilce Student Health Center

A new entrance and clinical spaces for a 1960s era Breuer type precast concrete building off the Oval at Ohio State University. A new precast facade of different scaled texture connects the addition to the existing precast construction

More »

Sagaponac House

A private residence where the main court serves as a site common to all domestic activity. South-facing, outside building walls are closed to view and climate, while court side perimeters remain open, operable, and fully glazed. Lightweight short span platform framing, pre-fabricated laminated plywood and cementitious panels, a narrow style monumental glass and aluminum window [&hellip

More »

Corning Museum of Glass

The new Corning Glass Center 2000 master plan and project houses all of the public programs for the Corning Museum of Glass. The Innovation Center accommodates both pedestrian and jitney-borne visitors. It includes a new orientation entry, 770-seat performing arts facility, ground floor retail and digital theater connecting the renovated Glass Museum and Steuben Factory, [&hellip

More »

The Dillon

405 W 53rd Street is a dense fabric for city living, combining maisonette, duplex, triplex, and studio apartments into an extensive mid-Manhattan block project. Stacking skip-stop, floor-thru units on top of the maisonettes and a below grade parking garage creates a building section of remarkable economy with views across and along the street, westward to [&hellip

More »

51-53 West 19th Street

This project imagines the replacement of two existing five-story buildings at 51 and 53 West 19th Street with a new building that combines a small, low building with a taller, thinner building. The heights and massing of each purposely recall the variations in height and massing of the historic buildings found within in the “Ladies [&hellip

More »

Wexner Educational Group Space

A new center for technology and arts education for youth commissioned by the Wexner Center utilized various technological tools and multiple forms of display in a highly innovative format and potential spatial arrangements

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×