Projects


ABQ Uptown

This ongoing project in the heart of Albuquerque’s Uptown business and retail district creates a pedestrian-oriented, mixed-use city neighborhood. With the texture and density of a traditional downtown, ABQ Uptown melds lifestyle, retail, entertainment, multi-family housing, offices, a hotel, and a corner grocery store. ABQ Uptown enjoys a definite sense of place. Regional materials, colors, [&hellip

More »

Ani Villas

This project resides on a 1 ½ acre plot that slopes up to a promontory, overlooking Little Bay to the west on Anguilla’s north coast.  There are two separate modern luxury villas of 3,000-4,000 square feet each that include indoor-outdoor living space, four bedrooms with a detached office/guest area, and site amenities including a tennis [&hellip

More »

Doylestown Hospital Medical Office Building & Cancer Center

Doylestown Hospital is among the last independent community hospitals in the greater Philadelphia area.  It is largely known for its quality of care and innovative approach to medical advancement.  When Doylestown was interested in expanding its oncology program, it partnered with world-renowned University of Pennsylvania Health System to develop an addition to their state-of-the-art outpatient [&hellip

More »

‘Tapaya’- tapas bar

‘tapaya’- tapas bar rishon -israel   As if taken from one of Spanish director, Pedro almodovar’s frames and based on the inspiration of his muse, Penelope Cruz, ‘tapaya’ is a gesture to his works of art. Mixture of styles, colors and material, not to say chaos, join together to create a new language of harmony. [&hellip

More »

Schrieber Residence

A house for a couple with two grown daughters on the coast an island in Maine is set into the land that slopes to Penobscot Bay. Sculptural angled roofs are a response to the dramatic coastline of the area and help define the separate portions of the program. The house is organized around an intimate [&hellip

More »

Greenway Mews

Since 2004, EOA has been doing ongoing work at the Colliers Printing House building in the Meatpacking District, with street frontage on both West 13th Street and Little West 12th Street. The renovation of the Colliers building was the first application for work in the newly designated district and as such, it generated quite a [&hellip

More »

Brown Townhouse

The house was a complete gut renovation to restore a townhouse that had been cut into multiple residences and a black box theater on the ground floor into a single family home. The owners are an artist and a children’s book writer and illustrator. The street facade was renovated with new windows which required approval [&hellip

More »

‘Tapaya’- tapas bar rishon -israel

‘tapaya’- tapas bar rishon -israel   As if taken from one of Spanish director, Pedro almodovar’s frames and based on the inspiration of his muse, Penelope Cruz, ‘tapaya’ is a gesture to his works of art. Mixture of styles, colors and material, not to say chaos, join together to create a new language of harmony. [&hellip

More »

Goocha-sea food restaurant

Goocha-sea food restaurant, Tel Aviv, is situated in the heart of very popular hi tech offices area. In designing it we wanted to create a contrast atmosphere of design, breaking the cold steel and glass reflected from environment. Along with major effort to bring the spirit of sea to that area of the city, Goocha’s [&hellip

More »

The old man & the sea

The old man & the sea The Restaurant “The old man & the sea” located in a hangar on the platform of the ancient port of Jaffa, and is spread over an area of 900 square meters. Basis of planning we dealt with was the strict conservation guidelines. The old man and the sea is [&hellip

More »

Atnachta café

Atnachta café College girl by day and dirty minded lady by night? A local coffee house that transform itself to a dark alcohol bar when sun goes down. Transforming space, the kind that knows how to create an intimate atmosphere of a neighborhood café and from the exact same components creates the atmosphere of a [&hellip

More »

“fish”-a lounge restobar

“fish”-a lounge restobar Far from any urban life and relocated from sea shore, “fish” became at his new location a destination restaurant, counting on old clients to relocate themselves as well. Due to those new industrial surroundings and to extra effort forced on clients we were instructed to create a ‘magnet’ design and an atmosphere [&hellip

More »

Loading Dock

EOA designed this 17,000 square foot event space in Stamford, Connecticut in collaboration with Paula Fox Interiors. The program includes a ballroom, arcade, sanctuary and industrial kitchen. The industrial character of the building, a former Loading Dock, as the name reveals, was kept intact and infused with modern elegance. Exposed structure combined with planes of [&hellip

More »

Highline Stages

Highline Stages, previously known as Ceco Studios, is a photo/film studio and events space in the Meatpacking district. With 14,500 square feet and entrances on West 14th and West 15th, the space has been stripped of all extraneous materials to expose its original character. When the large steel doors that divide the space into 2 [&hellip

More »

Center for Living

A facility for adolescents with drug and alcohol related issues was designed to create a safe and warm environment for teens and their families. Meeting rooms, administrative offices and activity spaces are included in this 3-story space. Major structural work was required to lower the Basement level slab to allow that area to be usable [&hellip

More »

Syracuse Food and Health Center

EOA was asked to provide a proposal for the renovation of a popular neighborhood supermarket along with a new health care center associated with a local hospital. EOA restructured the program to integrate the two facilities more directly to create a more sustainable and interdependent health and community environment. The supermarket was renovated and updated [&hellip

More »

Gillett Klinkowstein Residence

“Reality will kill you unless you deal with it through myths and metaphors…” – T. Klinkowstein “The snow houses I built in Ohio as a child, (inside on a sunny day the light is wonderful. The acoustics are distinctly sleep inducing).” – E. Gillett The program was to design a residence for a couple, a [&hellip

More »

Sunglass Hut SoHo Flagship

This Flagship location at 496 Broadway is larger and stocks more merchandise than the standard Sunglass Hut store. Inspired by the original meaning of the word Flagship, we designed a series of fins that emulate framing techniques used in shipbuilding. The floor-to-ceiling fins were designed with varied proportions to create a huge undulating gesture on [&hellip

More »

Navy Yard

This light industrial building sited within the Sands Street Gateway on the west side of the Brooklyn Navy Yard was designed to meet the certification standards for LEED Gold. A few of the environmentally-sensitive elements in this design that contribute to its LEED potential include: designing the roof for the collection and treatment of rainwater [&hellip

More »

396 Bleecker

The two 4 ½ story houses at 396-398 Bleecker, built in 1852-53, were combined in the early 20th century.  There had originally been retail on the street level but at the time of the combination, these spaces were altered for residential use. The residents of the building, now a co-op, hoped to benefit from the [&hellip

More »

Amaridian

A retail store and gallery space for South African art and artifacts was designed with a reference to the textures of the African landscape as well as to the objects themselves. A stacked homosote wall becomes the space defining element, inspired by the ruins of Zimbabwe, as it is carved to accommodate openings that hold [&hellip

More »

La Boutique

The new offices of the Paris based digital photo retouching studio B’Pong were designed to help launch their presence in New York City. The entry space and central conference area are wrapped in stacked homosote, to create a sense of mass and weight, a counterpoint to the light coming from skylights above. The workspace beyond [&hellip

More »

DNA Office

The renovation included new work stations and cabinetry to accommodate an expanding office. Off-the-shelf Bulo cabinetry was customized with Corian wrappers giving the appearance of built-in furniture. Vitra office systems replaced the individual desks to create a single work surface with an integrated wire management system. Color was brought into the previously neutral space to [&hellip

More »

Apai Residence

We reorganized the floor plan of this two bedroom apartment in Chelsea to better clarify the public and private spaces and to improve circulation. We introduced a walnut-sheathed block in the center of the apartment to house the pantry, shelves and a bench with storage. The floor wraps up the walnut block, which becomes the [&hellip

More »

Kurkova Residence

The Kurkova residence is illuminated by cool translucent glass panels and columns, warm Brazilian teak folding planes and a spectacular 19 foot long cowhide storage element to create a dramatic yet minimal home. The entry features a large Buddha in a simple empty space, making a transition from the city outside, physically, psychically, spiritually. The [&hellip

More »

Spring Street Loft

This 2200 square foot SoHo apartment is a home for a prominent Indian business person who spends part of the year in New York City. The gut renovation of a loft with windows on only one exposure presented unique challenges specific to the space and to the art collector client. We needed to create a [&hellip

More »

Anthropologie Tulsa

Located in the historic Utica Square shopping center, EOA created a warm and contemporary space for the women’s retailer Anthropologie using a materials palette to evoke the spirit of Oklahoma. The street facade is designed with blocks of cedar planks wrapping from the exterior to the interior, drawing the shopper to the inside. Large glass [&hellip

More »

Anthropologie Little Rock

For Anthropologie’s store in Little Rock, Arkansas EOA created a facade of translucent and clear glass, sliding through volumes of reclaimed cedar and concrete stacked tiles to filter the strong light of the area. Our in-house surface design team created laser-cut blackened steel screens with a design based on the Little Rock State Flower, the [&hellip

More »

Free People

After designing 15 stores for Anthropologie, many of them being recognized with numerous awards, EOA / Elmslie Osler Architect was engaged to design the first store outside of the United States for Free People, another Urban Outfitters brand. The store is the first flagship in Tokyo, Japan, and is located in the heart of the [&hellip

More »

Anthropologie Hunstville

A lush, green, vertical landscape was envisioned as a new kind of facade for a national retailers presence in Huntsville, Alabama. We had designed several stores for the client, each with the challenge of creating a distinct response to factors such as the landscape, culture and history of the location while maintaining the core values [&hellip

More »

Anthropologie Burlingame

For a national retailer presence in Burlingame, California, the store was designed with a reference to the texture of the neighborhood, the landscape and the light that is so particular to northern California. The facade is formed by a series of layers, and a rhythm of translucent and solid forms. A screen of pipe wood [&hellip

More »

Anthropologie Albuquerque

The architectural focal point for this store is the entry portal. Finished in reclaimed vertical wood planks, blackened steel, and concrete, the volume of the portal stands as an isolated box framed by glazing. As one moves through this box, the interior planes of the portal slope inward towards a single point, creating an experience [&hellip

More »

Anthropologie Oklahoma City

The Anthropologie Oklahoma City store is sited within the Classen Curve shopping center which was designed by Oklahoma-based architect Rand Elliot. We used “toothed” reclaimed cedar columns on the facade to create texture while breaking down the scale of the large exterior surface. We created the entry to the store by carving away the south [&hellip

More »

OSU Postal Plaza Gallery

Vision Statement:   The vision for the Postal Plaza Project is to create a place for the display of art; a place to safely and appropriately store art; and a place for the education of students of Oklahoma State University and the citizens of Stillwater and Oklahoma. Architectural Concept:  The architectural concept for the new Postal Plaza [&hellip

More »

Marfa Contemporary Gallery

Project Goals:   Reprogram and renovate the circa 1940’s Webb Brothers Gulf Service Station/Chrysler Dealership. (located at the only stop light in Marfa) to house: Marfa Contemporary Gallery Timecar (car sharing rental) The Pizza Foundation An Artist in Residence Studio City Arts Center (Oklahoma City) is expanding its operations in the region.  Having a satellite gallery in [&hellip

More »

Cliff House

The site is located in North West Skye, overlooking Loch Dunvegan. It manifests itself as a contradiction: far reaching views to the North East and harsh winds from the South West. The constant is the horizon. An existing ruin marks the entrance situation of the croft, while the edge of the cliff locates the dwelling [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×