Projects


Residence in Dzoraghbyur village, Armenia

Armenia Area: 1170.6 m² Project year: 2008-2010 Implementation: 2009-2010 The mansion is located in a picturesque valley of Dzoraghbyur village, Kotayk region, Armenia, 28 kilometers to the North-East of Yerevan. The house is faced with a purely hewn white travertine which gives a sense of noble elegance to the residence. At customer’s request, large panoramic [&hellip

More »

Apartment in Yerevan

The aim was to create a contemporary domestic environment functional in every aspect. One of the key features of the interior is the usage of natural materials such as wood (Burma Teak, Whitened Oak) and stone (Travertine). The main idea in the hall was to clean up the structure and use the niches to build floor-to-ceiling [&hellip

More »

Okitu House

Located on a ridge above the east coast, this house has spectacular views from Poverty Bay right around to Tatapouri Point. This single storey house clings to the ground as it steps down the hill then as it reaches the edge of the ridge it opens out otwards the sea to become a grandstand for [&hellip

More »

West End Ferry Terminal

The West End Ferry Terminal is a small project that was designed to simultaneously generate a new typology for Brisbane’s Citycat Terminals and act as a sheltered social gathering space at the end of one of Brisbane’s historic riverfront parks, one endeared in the hearts of the West End community. As a result, the whole [&hellip

More »

National Tennis Centre

The National Tennis Centre at Melbourne Park comprises of a High Performance Tennis Centre consisting of 21 indoor & outdoor tennis courts, a public plaza, 1000 space public bus & carpark, alterations to the existing Hisense Arena and a series of new pedestrian links, including walkways, bridges and ramps, to seamlessly connect the new facilities [&hellip

More »

KBH

The former cinema was redesigned to become headquarter of so named “Club of cheerful and resourceful” (KBH) – the popular Russian TV-show and international intellectual game. The initial project for cinema was made in the 1980-s. It was nice example of international style with rectangular volume and classical proportions of entrance portal, oriented to the [&hellip

More »

Edgeland House

Edgeland House is located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re‐interpretation of one of the oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken, takes advantage of the earth’s mass to maintain thermal comfort throughout the year. Like this timeless dwelling, Edgeland House’s relationship to [&hellip

More »

Tirana Northern Boulevard & River Project

The center of Tirana is characterized by a clear urban layout, but its recent growth created a large area around it without any order, structure, adequate services or meaningful public spaces. In our proposal, the voids rather than the buildings become the catalysts of new urban regeneration, attracting public and private functions around a sequence [&hellip

More »

Central Pasila Tower area

The station of Pasila is located a few kilometres from the city centre, in a point that is very accessible to both rail and road transport, which will be supplemented by a new metropolitan line in a few years. Espousing principles of high environmental sustainability and reduction of the traffic generated by urban sprawl, the [&hellip

More »

Neighborhood Park

A main hard surface of small white pebbles cast in white concrete unifies the pedestrian paths, deforming its width, shape and level to become in turn a seat, an open-air auditorium, a fountain, a gathering place for kids, a bicycle route, a picnic spot. A spiralling wooden screen shelters a playground lit by a high [&hellip

More »

D Residential building

The urban layout of the project recognizes in the Giudecca island the presence of two heterogeneous scales: the one of the dense fabric on the North side of the island, and the more sparse one of the industrial precincts overlooking the Laguna. The project acts a sort of “microsurgery” in the former industrial area, alternating [&hellip

More »

Copycat. Empathy and Envy as Form-Makers – Venice Biennale

The installation by CZA gives body to the idea that formal cultures propagate through “contagious” processes which combine imitation and innovation, creating sequences of artefacts linked by subtle variations on a common theme. Nine metal cabinets are grouped around a central space paved with steel “cobblestones”. Each displays objects or images linked by this “almost-alike” [&hellip

More »

Nuovo Portello

The project creates a new city part in coherence with the larger process of transformation affecting the area. The anomalous scale of the existing industrial Alfa Romeo precinct is opened to collective use by tracing a new series of pathways connecting it with the surrounding urban net. A new square along via Traiano generates a [&hellip

More »

Salewa Headquarters

The new headquarters for the sportswear brand Salewa, one of the most prominent manufacturers in Bolzano, is situated in an exceptional location adjacent to the Bolzano highway suggesting a “landscape” building, in formal dialog with the steep surrounding mountainsides. As well as housing new work spaces and an indoor climbing gym, the building aims to [&hellip

More »

National Automobile Museum

The museum complex, designed by Amedeo Albertini in 1958-60, is comprised of various bodies, the main section of which, a convex 114 meter façade faces onto the Po river and Corso Unità d’Italia. The competition brief stipulated the addition of a new wing on Via Richelmy and the reorganization of pedestrian and vehicular access, keeping [&hellip

More »

Waterfall Bay House

In a remote bay in the Marlborough Sounds this house emphasises the steepness of the topography. Set close to the water it runs along the contour as a two storey primary element incorporating living areas above and guest rooms below. Linked by a glazed bridge is a main bedroom raised above the cliff on visually [&hellip

More »

Jewish Reconstructionist Congregation Synagogue

JRC’s commitment to Tikkun Olam – Hebrew for “repairing the world” – informed the design of the new 31,600 sf synagogue.  The first house of worship to achieve LEED Platinum required a holistic approach to sustainable strategies. The solution, a precious wooden box, is a visual testament to these values. The wood cladding is recycled [&hellip

More »

Kipco Tower

KIPCO Tower is the first of its kind in Kuwait, offering office space, luxurious apartments, and commercial outlets within a single tower. Developed by United Real Estate Company, KIPCO Tower is located in the city’s financial district, and is known as one of the most innovative and industrially distinguished structures in Kuwait. The offices have [&hellip

More »

South Molton Street Building

The South Molton Street Building is a new mixed-use development located on Oxford Street, London’s busiest shopping thoroughfare, at the junction with South Molton Street and Davies Street. It is adjacent to Bond Street Underground Station, which will benefit from the arrival of Crossrail in 2018 and an influx of additional visitors to the area. [&hellip

More »

Kontum Indochine Café

Kontum Indochine Café is designed as a part of a hotel complex along Dakbla River in Kontum City, Middle Vietnam. Adjacent to Dakbla Bridge, a gateway to Kontum City, the cafeteria serves as a breakfast, dinner and tea venue for hotel guests. It also functions as a semi-outdoor banquet hall for wedding ceremonies. Located on a [&hellip

More »

Residence Origami

The building is defined by two sorts of façade. The characteristic of the south façade are loggias, protected by colored glass slides and a casing of wood slatted. The façade is changing according to the point of view. The north façade is colored, contrasting the south façade, while highlighting its moving side

More »

National Museum of Korean Contemporary History

Three issues; First issue is remodelling the old building that has been used sisnce 1950. It is to recollect and retain the 50 years of Korean modern history in Gwanghwa gate circus. Secondly, it has got symbolical representation as the site is located in Korean symbolic central axis 1. The axis starts from Gyeongbok Palace [&hellip

More »

Capilla del Lago

The  concept is to make an analogy of a group of filaments that when lit with the proper energy can illuminate our earthly lives with a  glimpse of heavenly light. Mother Teresa said that the filaments of the light bulbs are useless if they are not energized. “You, me, are filaments . The energy is [&hellip

More »

Chapel in the woods

Chapel in the woods, Varano dei Marchesi (Parma). 2012 Paolo Zermani, with Eugenio Tessoni Collaborator: Emanuele Ghisi     The project creates a place of prayer closely connected to the existing reality in the historic hilly landscape of the route of the pilgrimage of the Romea road, still marked by the thirteenth-century stone sundial engraved [&hellip

More »

Manhattan Loft

Originally a 2-Bedroom corner unit, this loftis on the top floor in a turn-of-the-century 6-story residential building overlooking Hudson River. Designed for flexibility and converted into a large fluid space it sits atop the hill with 9 windows that look out to the river and Palisade Park across Hudson. With its sliding glass walls, new [&hellip

More »

Platina Office Complex

  Platina is an office building by de.Sign (New York | Mumbai) in the city of Surat India. the building is designed in two distinct parts: lower two floors are dedicated to shops directly accessible from the main street maximizing access and visibility afforded by the site’s corner location at the intersection of two streets. [&hellip

More »

Bar in the Caves of Porto Cristo. Mallorca.

The great natural entrance to the Caves of Hams in Mallorca houses a lush botanic garden. It is in this entrance that the bar is situated and made up of a piece of backlit glass of 10 metres in length. The counter of the bar, the most important element of the project, is fitted into [&hellip

More »

exō | Riverfront Condominiums

exō is a premium riverfront residential building complex designed by New York-based firm, de.Sign Studio LLC.  The name derives itself from the form of the building envelop and is expressed quite precisely and poetically by the Greek word exō, meaning a combining form. To maximize on spectacular views offered by the location of the site [&hellip

More »

Bethany Community Church

Bethany Community Church is a non-denominational church anchored in the Green Lake neighborhood of Seattle, with a rich history dating back to 1916. The Miller Hull Partnership was engaged to study the church’s needs and facilities to develop a program, site master plan, and to design Phase 1 of the master plan for a minimum [&hellip

More »

Central Arizona College

Central Arizona College selected SmithGroupJJR to master plan its new campus and design a full first phase of architectural development. The firm delivered a creative, wide-ranging plan that promotes cross-disciplinary learning and provides a model for arid-region sustainable development. Called “the Genome project,” the plan’s unique approach layered natural systems, land uses and cultural legacies [&hellip

More »

Fort Anandam

L shaped commercial based on symmetry and harmonious pattern of glazing. http://www.frontdesk.co.in/forum/showthread.php?tid=218 FDArchitects Forum is an independent platform for everyone interested in sharing knowledge, insights, facts, images and above all enthusiasm about the built environment. Everything that makes our cities interesting is part of our scope. It is sustained by a great number of staffers [&hellip

More »

New York City’s New Wayfinding System

In May 2013, the New York City Department of Transportation (NYC DOT) unveiled the first phase of its citywide wayfinding system. Encouraging people to walk, bike and ride public transit, the goal of the system is to provide consistent, official, in situ information that supports and empowers New York’s locals and visitors as everyone navigates, understands and [&hellip

More »

Nousfit Warehouse

This building is a workshop-cum-warehouse of the neighboring company. The first floor is the workshop, and the second floor is the warehouse. In this limited space, the warehouse storage area was maximized. Incorporating a concept that robustly expressed the client company into this building was an important theme. The client is a company that supplies professional [&hellip

More »

Taichung Cultural Center

The dark silhouetted form is carved away, leaving ample shaded public space below, and sun-soaked terraces above. Informed by local landmarks, the cuts are made conscientiously to frame views, connecting the park and city. The ground plane is composed of a large plaza that weaves through the building as an outdoor extension of the fine [&hellip

More »

Monks’ Cradle

50′ X 50′ and 24′ high A small chapel across a lake served as the inspiration for this outdoor sculpture constructed with saplings, mostly willow.  The Monks’ Cradle consists of five small chapels built in a cluster, leaning into each other, with a courtyard in the middle.  Visitors can walk through the buildings, and find [&hellip

More »

Little Ballroom

Willow saplings; 30’ X 30’ X 24’ high This temporary sculpture in downtown Melbourne, Australia was meant to resonate with the Old World look of the train station nearby and to contrast ancient ways of building with contemporary architecture. I hoped to arrest the eye of the passerby, to spark the imaginations of the millions [&hellip

More »

Ambulance Station Simmering

The Ambulance Station is set on Kaiser-Eberdorferstraße and responsible for the whole 11th district in Vienna. It officially opened in May 2013. The complex combines two different functional areas – the garage and the staff rooms. Even though they are different spheres, they are connected by the roof which embraces the whole building. The building [&hellip

More »

St. Paul’s Episcopal Church

The project is a renovation of and design of a new entry addition to an iconic mid-century Northwest Modernist church, designed by Steinhart/Theriault in 1962. The worn 50 year old structure required a new liturgical space for gatherings around a new full-immersion baptismal artist-designed font, as well as accessibility, structural and energy upgrades. Careful choices [&hellip

More »

CasaNova Social Housing

The project starts with a competition publicly announced by the Social Housing Institute based on a Detailed Plan for the residential expansion. This is a tool the municipal administration has to face the need of social housing with an excellent settlement pattern clearly recognizable in the peripheral context. The plan provides the creation of blocks, the [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×