Projects


American Museum of Natural History, Rose Center for Earth and Space

The Rose Center for Earth and Space redefines the identity of this venerable cultural and academic institution for the 21st century while respecting the historic architecture of the designated landmark. Along with the Arthur Ross Terrace, the Weston Pavilion and the renovated Theodore Roosevelt Park, The Rose Center completes the Museum’s north side. The iconic [&hellip

More »

K-4, South City 1, Gurgaon

Project Value – INR 1 Crore   K-4, South City 1, Gurgaon The objective was to design a 5000sq ft house for the client & his son’s family. The project is spread over three floors with three bedrooms with attached Toilet, Kitchen, Drawing & Dining on first two floors and one bedroom on the third [&hellip

More »

Publicis

One of the main challenges was to be able to integrate all the agencies that make up the Publicis Group, which have different clients and profiles, into the same space; for this purpose a monochromatic palette was used so that each company could distinguish its space through stickers and details that would add character according [&hellip

More »

ALD House

This weekend retreat is projected on a land of little over 1,000 square meters and it is articulated in two main volumes: a prism into which another rectangular wooden prism is embedded. Since the very beginning, the purpose of this project was clear: to create a house in which a balance between modernity and coziness [&hellip

More »

Academy of Art Crafts (ESMA)

The campus includes the Academy of Art Crafts (ESMA), the Technical Academy of Photography and Game Design (ETPA) and a student housing (182 units). It is located in Auzeville-Tolosane, 15 minutes from the centre of Toulouse. The school, overlaid with two levels of parking (55 spaces reserved for school and 60 for the residence), offers [&hellip

More »

EURALIS Group headquarters

The renovation of headquarters of the group EURALIS had to integrate and represent the ambition of a total rehabilitation operation, affirming the identity of the group and providing an uncompromising functionality. The existing building covering an area of ​​8000 m² and dating from the 70s, has been completely renovated, redistributed, recladed and remodelled. The facades [&hellip

More »

Science Village

We were appointed by our client to provide landscape related information to discharge landscape conditions; enable the tender of the external works package; periodically attend progress meeting and to inspect the on site works. The Science Village development is a laboratory and office space building set within the attractive setting of open parkland, an arboretum [&hellip

More »

Avenue Primary School

We were appointed  by our client, a design and build contractor, to produce landscape related information for a detailed panning application for this east London school.  Working with a design team of architects and engineers, the brief was to develop proposals for the upgrading of the existing school, with the addition of a new sports [&hellip

More »

Fresach Diocesan Museum

Where the village starts to cross over into nature, there is an intact ensemble of Protestant church, old meeting house, rectory and cemetery. The public square has been completed by a monolithic block placed on the gently rising land to the northeast. The foundation and main level divide the hermetic shell for the diocese’s church [&hellip

More »

Leeuw House

This project concerns a new family house designed according to the passive house standard. It’s a compact home that acts as a catalyst of heat. To do this, the exterior finish has a dark tint, and the metal structure is completely detached from the skin to prevent heat loss. Sandwich panels, normally used in industrial [&hellip

More »

The Maiden Tower

What could match the massive presence of Marte‘s concrete home, this raw, stony material, this self-contained unit? Oxidizing steel: just as raw, just as authentic in its expression and its properties. The interior impression remains the same – wood surfaces, warm colors, fine pores. The new exterior structure, on the other hand, is masculine, striving [&hellip

More »

Chovar House

The project consists of a single family house of approximately 200m2, located in a residential neighborhood in the foothills of the city of Santiago. The block where the property is located corresponds to a succession of similar lots, about 20mx30m. The plastic exercise begins with a closed volume towards the neighbors and open in the longitudinal direction of the [&hellip

More »

FOO

The site is located in a residential area on a plateau in Yokohama-city. The characteristic façade is designed with exposed concrete and wooden lattices of Serangan batu wood, taking the horizon into consideration. It is a classic of modern design that is conscious of harmony with the surrounding greens and peaceful townscape. This two-family house [&hellip

More »

Capital One Lab

A bank is not a client to whom designers would normally suggest their most adventurous color choices, but the creative team at Capital One Labs in San Francisco was an exception. This group, which develops apps for easy and effective interface with Capital One’s online customers, wanted their space to reflect the wide open spirit [&hellip

More »

Hotel Click-Clack

01. Restrictions: The overall volume, height, width, setbacks and distribution of the program are some of the physical aspects that the municipality strictly regulates in this area of ​​Bogotá. Much of the volume of buildings defined under these parameters is already prefigured, especially when the logic of trade leads to build all the square and [&hellip

More »

Craigieburn Library

Craigieburn Library is located in Hume City is a fast-growing municipality north of Melbourne. This rapidly expanding community required a library, learning center and gathering space to serve as a public community focus. The selected site was open in character and surrounded by an expanding series of new housing projects and retail development. We conceived [&hellip

More »

Aserta

The Financial Group Aserta emerges from the merger of Afianzadora Aserta and Afianzadora Insurgentes forming one of the largest Surety Groups in Mexico, which required remodeling their offices and we took advantage of the change to strengthen the company culture and create an innovative and transparent form of improving team work and the productivity of [&hellip

More »

H-Plan Eichler Expansion

Klopf Architecture’s goal was to re-design and enlarge an Eichler home for a family devoted to the Eichler style. The plan, stick with the language of the Eichler home (but with modern quality upgrades) while adding a new wing and laying out the bedroom wing to be more useful. Klopf designed an “L” shape plan [&hellip

More »

Mid-Century Modern Great Room Remodel

Klopf Architecture’s goal was to create a harmonious center space for family and friends in a custom Mid-Century Modern home. The family, with teen / pre-teen kids at that time, was starting to enjoy cooking together and when they entertain guests, everyone gathers around the kitchen island to prepare group meals like home-made pasta. The [&hellip

More »

Modern Pool House

The transformation once an overgrown yard and open pool deck now a habitable destination space for swimmers and non-swimmers alike. In a quiet natural setting the pool house is located at a mid-century modern home in Los Gatos. Framing views of the giant redwood trees and an adjacent golf course the pool house provides needed [&hellip

More »

Early Eichler Expansion

The intention of this addition / remodel was to create an open, light-filled, large great room space from a 3/1 house into a 3/2 and by adding a bathroom to create a master suite where before this family of four was crowded into a small living room. The original post-and-beam approach didn’t align well, typical [&hellip

More »

Manzanita House

The owners of this semi-rural lot wanted a home that related to its natural setting with an open, light-filled plan that utilized sustainable materials. Martial arts enthusiasts, they observe a simple almost “Japanese” form of living reflected in their vision of the house. Open spaces with few walls and a strong connection to the outdoors [&hellip

More »

Brown and Kaufman Remodel

The goal was to modernize and brighten a dark, closed-in, chopped-up 1960’s Brown and Kaufman home.  The solution, create space, light and flow by taking away internal walls that were barriers to light and adding windows.  Klopf actually decreased the size of the living room to add a master walk-in closet and laundry room/ desk [&hellip

More »

Eichler Front Addition

How do you expand an L shaped Eichler with the challenge of extending a long dark entry? Klopf Architecture’s solution, to design a light filled atrium in the hallway to open up the bedroom expansion with green plants, sky lights and a glass wall. Not to mention the thoughtfulness of a blind door with wood [&hellip

More »

Double Gable Eichler Remodel

The new owners of this home had long dreamed of an Eichler remodel they would live in forever. Their vision was clean, contemporary, and open. Klopf Architecture would design and reconfigure the kitchen / family room, remove some walls and add windows, reconfigure the bathrooms / laundry areas / closets and upgrade systems to be [&hellip

More »

Net Zero Energy House

The goal, a new two-level home that could score as high as reasonable in the “GreenPoint Rated System”. The owners de-constructed their existing home when they realized that any single-story design would completely eliminate their back yard.   In respect of the neighbors, a partially-submerged lower level was designed with a pulled-back floor plate to [&hellip

More »

Penn Pavilion

The inaugural project in a broader initiative that will transform the heart of Duke University, the glass-walled Pavilion is a vibrant center of activity and an iconic form that contributes to the cultural and aesthetic landscape of the West Campus. While the Pavilion now provides a 450-seat dining facility for the West Campus during the renovation [&hellip

More »

Harvard Innovation Lab

The Harvard Innovation Lab is a new model for collaboration and entrepreneurship that crosses all disciplines and a magnet with a campus-wide draw. Its design creates a catalyst for a robust culture of exploration and a program rich with team-based activities. Classrooms are complemented by a range of spaces that accommodate business incubators and entrepreneurs [&hellip

More »

Google Mexico

As one of the leading web browser companies, google needed to grow in the building they were.   The design concept  is really simple…the city of Mexico.   When you enter the reception you find this really white space, with a bright colored logo, that lets you in into two different spaces. One,  the techtalk, [&hellip

More »

Smith beach house

Sustainable beach house with swimming pool. This dwelling, built on a flat site, has an under-croft double garage which lifts the living spaces to a higher level, realising more extensive views and reducing the visual impact of the garage from the street. The plan focuses on an internal courtyard containing the swimming pool

More »

Pantheon for an Engineer

A trompe-l’œil (French for «deceive the eye») is by definition a technique which tries to deceive the eye by means of the architectural surrounding environment, the perspective, the shading, and other optical illusions, creating an “intensified reality” or a “substitution of the reality”. Religion translates complex situations, polarizing and placing them opposite in hell and [&hellip

More »

Purdue University, Center for High Performance Buildings

As an extension of the existing Ray W. Herrick Laboratories, the Center for High Performance Buildings expands Purdue’s evolving multidisciplinary studies that comprise over 50 years of research with an emphasis on the transfer of technology concepts to industry use.  A significant portion of this research focuses on solving problems related to the properties of [&hellip

More »

Hertford Road House

HERTFORD ROAD LONDON The project consists of the development of a narrow brownfield site in East Finchley. Overlooked by both neighbours, securing planning consent for any kind of building immediately raised the issue of obscuring their rights of light. The solution to this proposal was to partially submerge the house along the length of the site [&hellip

More »

Milman Road Extension

The proposal relates to the construction of a new contemporary two-storey brick extension to an historic Edwardian house. The design of the proposed extension has been defined by the site conditions and constraints. The most unique characteristic of 1 Milman Road is the corner bay window. Most houses at the end of terrace terminate in [&hellip

More »

Loman Street Studio

The existing building was a dilapidated hinge factory. The conversion to a graphic design studio sought to retain the industrial architecture of the elevations and the riveted steel trusses within. The apex of the long roof was glazed to admit a large amount of natural light to the main space. Open plan offices occupy the [&hellip

More »

Chiswick Green Studio

A refurbishment of an existing studio apartment within a double height space converted factory building in Chiswick, West London. This project sought to maximise space and privacy in order to create a home suitable for a young family. The new steel mezzanine structure hangs from the original beams and contains three bedrooms. Sliding screens provide [&hellip

More »

UNM Domenici Center for Health Sciences Education

The Domenici Center is a state of the art facility for the UNM Health Sciences Center that integrates the needs of the College of Nursing, the College of Pharmacy, and the School of Medicine. The Domenici Center includes a human anatomy lab, a clinical performance center, student lounges, a café, a learning center, classrooms, and [&hellip

More »

Rust Medical Center

Based on the idea that the built environment can positively affect patient outcomes, the Rust Medical Center design uses the latest evidence based principles and process improvement thinking. The facility is designed to minimize the risk of hospital acquired infections and to maximize natural daylight and outside views, which provides healing properties and enhances the [&hellip

More »

Clark County Wetlands

The Wetlands Park Education and Visitor Center at the Clark County Nature Preserve is designed to welcome people into its unique ecosystem by creating physical and visual connections to the outdoors. The building sits above the wetlands, allowing flooding to occur below and providing unobstructed views of the preserve. The interior is light and bright, [&hellip

More »

Del Norte High School

Originally constructed in the early 1960s, Del Norte High School is an important component of Albuquerque Public Schools because of its long traditions and geographical location within the city. The revitalization of Del Norte High School replaced approximately 60 percent of existing buildings and transformed the campus into a modern and technologically advanced school for [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×