Projects


Castleford Bridge

Multi-award winning 130m long pedestrian bridge creates new public spaces as first phase in Castleford Bay waterfront regeneration masterplan. Design and construction process featured in Channel 4 TV documentary

More »

The Mutende Project II

Ten young students of architecture joined Orkidstudio this summer to build a 350 square metre facility in just 7 weeks and for only £100/m2 in the rural outskirts of Zambia’s industrial Copperbelt. Orkidstudio is a humanitarian design organisation, founded in 2008 by three students of architecture, whose aim is to benefit children and communities worldwide [&hellip

More »

Oozora

The brief we were given called for an exclusive Japanese restaurant and bar in the northern suburbs of Athens. Within the extensive, open-plan space we needed to combine a sushi bar, a cocktail bar and seated dining areas with chic, polished design that would take diners seamlessly from intimate evening dining to more upbeat, late-night [&hellip

More »

New Hospital Tower Rush University Medical Center

This hospital is part of a campus-wide transformation project, which also includes an orthopedic building, parking structure and new loading and delivery systems. The 800,000-square-foot hospital consists of 386 patient beds along with diagnostic and treatment facilities, such as surgery, radiology and emergency departments. The hospital is sited adjacent to the Eisenhower Expressway (a major [&hellip

More »

300 Cornwall

Not every part of old San Francisco is perfect. Here was a hiccup in the fabric where two streets slide together at an awkward angle, creating a mini district with unrealized potential as an urban place. The two streets are broad and have very different character. The building responds to this fact, amplifies it, and [&hellip

More »

Canecas High School

The existent school, that is object of renovation and extension, is located in the outskirts of Caneças, Odivelas, in a territory of intense discontinuities. There we found a decadent cluster made up of six square pavilions, disconnected amongst themselves, that conveyed the idea of a fragmented school organism. The proposal is structured by a double [&hellip

More »

E.J. Ourso College of Business at Louisiana State University

The E.J. Ourso College of Business at Louisiana State University is a glass and steel ‘academical village’ for business education. The courtyard site plan and building forms are contextual— recalling the sloped roof pavilions and arcaded courtyards of the adjacent historic campus. To illustrate a forward looking aesthetic that embodies the mission of the school, [&hellip

More »

Cascades Academy of Central Oregon Campus

Nestled in juniper and ponderosa pines and volcanic boulders on a gentle slope, on the rim of a dramatic canyon, Cascades Academy of Central Oregon houses students from Pre-Kindergarten through 12th grade.  The 38,500 SF independent school near the Deschutes River consists of distinct wings forming a protected courtyard: the main wing with a library, [&hellip

More »

Al Mutawaa Tower

The design concept for Al Mutawaa Tower in Dubai is based on the torsion of its storeys around a fixed core. As a consequence, the tower varies in its appearance from every angle and offers various unexpected perspectives. Metal rings in front of the facade not only emphasize the flowing shape of the building but [&hellip

More »

Plane House

Summer in the Greek islands is all about being outside. The aim of the Plane House is to merge internal and external space, maximising the benefits of both and minimising the impact on the surrounding landscape. To avoid block volumes that split and dominate space, horizontal planes are inserted into the slope, immediately providing levels [&hellip

More »

West Court of the National Academy of Sciences

Bendheim Wall Systems’ Lamberts channel glass graces the recently renovated West Court of the National Academy of Sciences’ headquarters, located on the National Mall in Washington, D.C. The walls of specialty channel glass contribute to the sustainable preservation mission of this comprehensive renovation project that integrates modern systems, materials, and infrastructure within the historic fabric [&hellip

More »

Schindler Elevator Corporation U.S. Headquarters

The interior renovation of the Swiss-based Schindler Elevator Corporation transforms an existing mundane 1970’s office building into a distinctive U.S. Headquarters that is expressive of their corporate mission.  Schindler’s objective was to create an interior environment that expresses the minimal and precise design aesthetic of its engineering heritage. Its corporate mission is to safely and [&hellip

More »

2200

Brand Alignment for an urban Lifestyle Center. Our work includes strategy, art direction, wayfinding, directories, and landmark

More »

Crossroads Bellevue

Strategic rebrand of a popular retail center to capture the personality of the place and speak to a new generation of shoppers. Bellevue,

More »

HOTEL 3K EUROPA

This project consisted in the development of a signage system and the chromatic study for the hotel, and also in the customization of specific spaces using thematic illustrations and graphics. The client aimed to communicate “Europe” throughout the hotel’s spaces. In order to do so, we used illustrations and typography that played around with the [&hellip

More »

Continuum Center for Health & Healing Third Floor Expansion

The Continuum Center for Health & Healing provides integrative medical services to 30,000 New Yorkers annually. Demand for The Center’s services has increased greatly as health care in the United States continues to shift from one focused on illness and reactivity to one of wellness and prevention. The need for sub-specialists has grown particularly fast, [&hellip

More »

Maggies Cancer Caring Center

The building is conceived as a pavilion in its parkland setting. The soft exterior form envelops the whole of the centre and defines the courtyard garden. The soft forms of the interior building is harder and more angular in for but constructed from soft timber materials. The exterior shell creates the framework for the centre [&hellip

More »

Jean-Claude Carrière Theatre

The president of the Conseil Général de l’Hérault and l’Assemblé départementale reinforced their commitment to the cultural sector. Considering the success of cultural events currently taking place at the domaine d’O, the present theatre (with a capacity of only 220 seats) has reached its limits. Just like the similar project at the Comédie Française, the [&hellip

More »

National Library of Sejong City

The branch library of the National Library of Korea and the first of its regional library will be built in the Sejong City. The ‘E-BRARY’, a compound word of Emotion and Library, implies a library that accommodates digital in the analog form while reflecting the human touches. Grounded on three strategy concepts of the ‘emotional [&hellip

More »

Helix Bridge

The Helix Bridge provides a pedestrian connection across the head of the Singapore River between the city’s existing CBD and its new Bayfront district.  Its commission was the result of a selected 36-entry international design competition held in 2006. The plan concept was to curve the bridge in an arc so that it arrives fluidly [&hellip

More »

Nautic Cleb of Aldeia do Mato

The project of the of the Aldeia do Mato’s Nautic Club in Abrantes, is a consequence of a process of building two prototypes with characteristics of self-sufficiency. This module is designed for excellence to be installed in places that do not allow major changes in terms of construction and environment, for example, in parks, where construction is [&hellip

More »

O. Fournier Winery

The winery is located in an estate of 263 hectares in the department of San Carlos, 130 km from the city of Mendoza, Argentina. The Ortega Gil Fournier family, from Burgos, Spain, bought the land in 2000 and decided to start building the winery for the production of fine wines. Relationship with the Environment The [&hellip

More »

Lucie Aubrac School

This very compact educational complex is made up of: -a nursery wich base covers the entire plot -a punched roof -a primary school, thin volume with an high ground floor The trees, growing through the roof, connect both of the schoolyards. Refering in a playful way to a box of coloured pencils, the volume is covered [&hellip

More »

A House In A Forest

The shape of the house reiterates the random setting of three brushwood sticks fallen to the ground, one on top of the other, atop a carpet of leaves, or perhaps gathered there to start a fire. The formal composition maintains this randomness while adding the genetic material containing data for the growth and addition of [&hellip

More »

Mogadouro`S Bus Station

A square defined by a group of incoherent buildings and the walls of a cemetery placed on a green surface together with the access stairs portray the place as a gateway for the Village. The Bus Station a place where people come and go par excellence should play an interactive role with the contemporaneity providing [&hellip

More »

La Corte Verde di Corso Como

The Porta Nuova area has almost completed its urban metamorphosis in one of the most important poles of the new Milano. The new residential complex “La Corte Verde” (the Green Court) represents a small but important part of this reform; its location makes it an element of transition between the new high volumes to the [&hellip

More »

Alibaba Headquarters

The new Alibaba Headquarters is a benchmark for the modern workplace in China, comprising 150,000 square metres of flexible open plan office space within a campus style layout. The design is based on the concepts of connectivity, clarity and community. The workplace has been designed to be a positive and healthy environment to encourage informal [&hellip

More »

Terrace Restaurant at London Zoo

SHH transformed ZSL London Zoo’s main restaurant (The Terrace Restaurant), by remodelling and extending the 1920s building as part of a three-year, £4.6m project. The restaurant’s capacity has nearly tripled as a result, from 240 to 700 covers (making it one of the UK’s largest day-visitor restaurants), whilst the building’s footprint has also increased by [&hellip

More »

Bellevue Place

For Bellevue Place, Michael Courtney Design created a branded graphic system for an upscale, multi-building urban campus. The extensive program includes exterior, interior, branding and wayfinding elements for two buildings of Class A office space, restaurants, retail and clubs, a separate Hyatt Hotel with event, conference and meeting facilities and a multi-floor parking garage

More »

Sky SOHO Leasing Showroom

Next to Hongqiao Airport, the Sky SOHO leasing showroom resides in the world-renowned Zaha Hadid Architect’s sole masterpiece in Shanghai. The project is also considered the iconic development of SOHO China in the city. The total GFA of the Sky SOHO is 350,000 square meters and expected to finish in 2014. With an area of [&hellip

More »

PATH

PATH is an international nonprofit organization dedicated to improving the health of people around the world. MCD designed environmental graphics & a visitor experience master plan to guide team members through three floors and 30,000 feet of new space, and to welcome and inform over 2,000 visitors each year

More »

IDEO Morph 38

The scheme is located with in a blissfully low-rise residential area of Sukhumvit. The development is separated into two towers, each targeting to different potential tenants in character. At a glance, the two towers are visually interconnected through a folding “Bark” envelope that wraps around from the west of the thirty two-storey rear tower (Ashton) to [&hellip

More »

Fluidity

Today´s global society demands a greater continuity between public and private, indoor and outdoor spaces, from which new synergies arise, and lead to more dynamic urban spaces with a better relationship between cities and their inhabitants. Fluidity uses the characteristics of ceramics to respond to these needs, creating urban elements characterized by a double skin, [&hellip

More »

Belmont Community Rehabilitation Centre

A community-based rehabilitation facility which offers an active, goal-focused rehabilitation program in a residential setting, the CRC program focuses on preventing further disability by supporting clients to reduce the chance of relapses and improve their wellbeing. Located adjacent the Belmont Community Health Centre and Kardinia Health Super Clinic, the CRC contributes to an integration of services. [&hellip

More »

Rolling Bridge

The studio was commissioned to design a pedestrian bridge to span an inlet of the Grand Union Canal at Paddington Basin, London, and provide an access route for workers and residents. Crucially, the bridge needed to open to allow access for the boat moored in the inlet. The aim was to make the movement the [&hellip

More »

Ravensbourne Signage

Our new identity scheme for this famous digital media and design institution strongly features the three Penrose tiles that tessellate almost infinitely across the new building’s skin. Their new location in Greenwich is without doubt a signature building, and huge contrast to the sleepy low-rise home they left behind in the suburbs. Situated right next [&hellip

More »

Free University’s Philology Library

The library is the culmination of decades of research and experimentation by the studio on how buildings can utilise passive and active technologies to radically increase energy efficiency and reduce the impact on the environment. This consists of two interrelated parts: the design of a new central library, housing the collections of 11 separate libraries; [&hellip

More »

Novancia Business School

This project consists in restructuring and extending a business school for 1,555 students. It includes a complex comprising three amphitheatres, a 300-seat auditorium, a film set, food and beverage areas and offices The institution asserts its modern features while interacting with the 1908 building, whose characteristics are entirely kept. Thanks to its smoothness and its [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×