Projects


Primary Care Center

The building fits into its immediate urban context, as it identifies the specificity of the pre-existing buildings on the site. It is adjusted around them with the goal of giving them new value. The volume in relation to the street has two floors, a direct encounter with the sidewalk and vertical openings. Instead, the volumes [&hellip

More »

Carnuta

The structure in itself is a metaphor for the forest, an integral part of nature, where order exists in apparent chaos. In consideration of this concept, the wooden columns were intentionally placed on an irregular grid. The structural elements have been exposed with the intention of providing an allusion to tree trunks and branches. The [&hellip

More »

Knowledge Center at St Olavs Hospital

The Knowledge Centre, opened in September 2013, completes the overall scheme for the hospital grounds that has been on-going since the design competition in 1995, and is centrally located in the heart of the 225.000 m2 hospital-development in Trondheim, Norway. This 18.000 m2 building saves 2 million kWh per year, and has proven that it [&hellip

More »

Auditorium Center in WU Campus

We understand our educational space located to the northeast of the University of Economics in Vienna campus as a place of multiple interrelationships. The Auditorium Center is not just a building, but also a learning platform that promotes spontaneous communication while allowing the development of classes and activities generated there. This quest for spontaneity in [&hellip

More »

Infanta Sofía Hospital

The building structures itself around an orientation axis East – West and acts as a dividing line between the most external zones and the most internal ones. (Technical Block) This axis contains two circulation lines separated by a fringe in which are located the vertical elevators nucleus (restricted area) and stairways in such a way [&hellip

More »

Fox Head

The leaders of the motocross apparel company, Fox Head, Inc. approached us in November 2011, with the goal of relocating their headquarters from Morgan Hill, in Northern California, to Irvine, California. They wanted a space that would inspire their staff and encouraged CWa to challenge preconceptions about how an office space can work and how [&hellip

More »

Secondary School Ergolding

For the beginning of school-year 2013-2014, the District of Landshut has decided to construct a new secondary school (grades 5-12) and gymnasium. The building site sits in the town of Ergolding along the Highway 11/15 beside an existing Special-Ed School within a far-stretching natural and artificial landscape. The schools will be nestled together between a [&hellip

More »

Salaise-sur-Sanne Greencenter®

General concept of Greencenter Greencenter® is a new generation of shopping centres reconciling man and his environment through a quality environmental approach and an appropriate commercial offer, combining shops, services (restaurants, child-minding, etc.) and leisure facilities, all distributed in medium-sized and small areas. Today, the concept is evolving towards greater urban mix through the development [&hellip

More »

Contemporary apartment in Yerevan, Armenia

Apartment Design on Vardanants str. in Yerevan, Armenia   Address: Vardanants., Yerevan, Armenia Area: 160.0 m² Project year: 2012 Implementation: 2013     The apartment was designed for a young family with a small child. The original design of the apartment had a number of serious imperfections. The apartment had a lot of dark rooms [&hellip

More »

Kumar Farm House

The Client wanted to develop his One acre Farmland into his Residential Villa which is a posh Delhi Locality. The Requirement of the client was four bedrooms with attached toilets, living room, dining room and kitchen. The total built up area of the two storey house is 450 square meter. The client wanted the Classical; [&hellip

More »

K-4, South City Gurgaon

The objective was to design a 5000sq ft house for the client & his son’s family. The project is spread over three floors with three bedrooms with attached Toilet, Kitchen, Drawing & Dining on first two floors and one bedroom on the third floor. The stairs are designed to interconnect the spaces on the two [&hellip

More »

Chattarpur Farm House

The Client wanted to develop his plot in affluent south Delhi Neighborhood as a Weekend “Home / Farm House”. The Requirement of the client was two bedrooms and a guest room with attached toilets, living room, dining room and kitchen on the Ground level only. The total built up area of the Single story house [&hellip

More »

University Square Stratford

In a unique fusion of academic and community interests, Birkbeck University of London and the University of East London (UEL) realised they had a common need for more space and agreed to work together to create a major new university hub in the heart of east London. Their vision was to meet the growing aspirations of local people with a building [&hellip

More »

EcoSong Park

Meyer + Silberberg was invited by the Shanghai Urban Planning Department to design a major parcel of Shanghai’s new greenbelt system. Ecosong Park will preserve and celebrate Songjiang’s rich agricultural heritage and provide a diverse recreational experience for visitors and residents. Ecological water cleansing strategies, organic farming, and reforestation create a foundation for the park’s [&hellip

More »

Fibrogen Headquarters Mission Bay

Part of Mission Bay, Fibrogen Headquarters provided a grand opportunity to create a theatrical prospect to the San Francisco waterfront. The project’s signature piece, a 1.5-acre on-structure plaza, sits 13 feet above street level with framed views of the bay. The southern part of the plaza, planted with native grasses, provides intimate spaces for gathering, [&hellip

More »

Dronning Ingrids Hospital

A master plan, compiled by C.F. Møller Architects, outlines how Dronning Ingrids Hospital, built in 1980, can future-proof its buildings through a combination of new buildings and renovations. This involves, amongst other things, a new way ofadmitting emergency patients via an emergencydepartment with a surgical wing, recovery unit, and intensive and diagnostic wards to secure rapid diagnosisand treatment plans. Other initiatives include a new psychiatric department, a new national pharmacy, and a new clinic for GPs. Extra space will be created [&hellip

More »

Red Ribbon Park

The Red Ribbon running through this Qinhuangdao park can be seen against the background of natural terrain and vegetation, spanning 500 meters (547 yards), integrating the functions of lighting, seating, environmental interpretation, and orientation. While preserving as much of the natural river corridor as possible, this project demonstrates how a minimal design solution can achieve [&hellip

More »

Aquitanis Headquarters

The creation of the office of an operator of social housing is a particularly symbolic act. For the public and the various partners of the operator, the building should indeed embody and reveal the “values” of Aquitanis. It must convey a symbolic “soft” in several aspects: – An urban level, by its place in the city and [&hellip

More »

Water-Moon Monastery

Nung Chan Monastery is the cradle of DharmaDrum Mountain. It sits in the infamous Gaundu plain, facesthe Keelung River, and leans against the Datun Mountain. The design takes advantage of its remarkable site, and strives to build a place of worship within the gorgeous landscape for new Nung Chan Monastery. At the entrance of site, [&hellip

More »

National Renewable Energy Laboratory

Charged with addressing the twin challenges of an aging energy grid and increasing consumer demand for renewable energy, NREL tasked SmithGroupJJR—in a design build partnership with JE Dunn—with designing a facility to test and deploy next-generation technologies and advancements in power production and electrical infrastructure. And since the goal is sustainability for the nation’s energy [&hellip

More »

Warszawa Business Garden

The Warszawa Business Garden is a plan for a business park composed of seven buildings housing offices, shops, hotels, and a meeting centre within an area of over 90.000 m2, is situated in close proximity of ?wirki i Wigury Street which links the international airport to the city center of Warsaw. The location provides very [&hellip

More »

Southern Regional

Research has shown that low income minority communities often lack access to good quality public facilities, including safe places to be physically active. This is no longer the case in the historically African American community of Ft. Washington, MD, where the Southern Regional Technology & Recreation Complex has set a new benchmark for similar facilities [&hellip

More »

Surfrider Foundation

The project for SURFRIDER FOUNDATION EUROPE headquarters is housed in two pre-existing industrial sheds. Existing volumes have been completely emptied and uncluttered, the skin envelopes isolated to meet the new 2012 thermal regulation and the existing roofs containing asbestos replaced by new steel sandwich panels integrating zenithal lightning as well as all the new technical [&hellip

More »

Waste Treatment Plan

The waste-treatment plant (WTP) is located on the outskirts of the city of Valencia in an area close to the airport, where the crop fields and market gardens stretch out like a sea of gold and green – a typical image in this place, famed for its fertile land and gentle Mediterranean climate. This project, [&hellip

More »

Exac-Wu Executive Academy

In a world ruled by a material and energetic pragmatism of a financial order, the sensitivity has become a high-risk creative factor. The building of the Executive Academy is the built part of a broader plan created with the same working process. It is installed in the landscape through a system that, dealing with sensorial [&hellip

More »

108 Housing VPT

The investigation of the expressive possibilities of a material is the topic That info we have been interested in develop developing in This Project. We have wanted to lead to the end, in a project in the expressive Which are really narrow margins, the use of a unique item for the outside surrounding, up to the [&hellip

More »

Agencia Andaluza

The building is the result of a PROCESS that, paying attention to energy and spacial criteria, allowing to achieve an architectural result free from any formal priority. In this sense, the fundamental standards that fed the process had been: 1. Exhaust the edificability, thereby the original geometry of the project can be understood as the [&hellip

More »

Sydney Cruise Terminal

Sydney is a major destination for the cruise passenger industry, and visitation is expected to significantly grow over the next few decades. The new terminal at White Bay will help Sydney strengthen its role as the region’s major cruise destination. The design takes advantage of the site’s unique setting within the harbour, with excellent views [&hellip

More »

Kindergarten St. Salvator Graz

On the grounds of the parish of St. Salvator, a new 2-gruppiger kindergarten is built because the existing nursery building no longer meets the spatial and structural requirements. A portion of the required areas can be accommodated within the existing parish buildings for this purpose by the prior art will be rebuilt. For a kindergarten class and [&hellip

More »

La Ascensión del Señor Church

This building proposed by AGi architects means the completion of the Parish Center and its empowerment as focus of community activity for the neighborhood. The project aims at strengthening the Parish Center as a meeting and fraternization place, in order to develop spiritual and welfare tasks. It has been designed by economical savings and sustainability [&hellip

More »

Gas Kompressor Station Egtved

The natural gas plant consists of four compressor units and service buildings, supplying the central intersection of the gas pipelines connection north-south from Germany and east-west to Sweden. The idea has been to create a harmonious integration with the surrounding landscape, and at the same time optimize the safety of the layout. Therefore the service [&hellip

More »

Australian HQ, ASICS

Sportswear giant ASICS, required dynamic graphic branding for their new 3,000sqm Australian HQ and distribution centre. We chose to highlight the company’s dual focus of ‘movement and technology’ – reminding staff of the core brand values whilst simultaneously providing a stimulating and inspiring space for visitors and staff alike. The state of the art facility [&hellip

More »

Prince Housing Sales Center

The site is located in a newly developed area near Taiwan High Speed Rail’s Taoyuan Station. The scheme is composed of a two-story rectangular volumes and a deformed double layered perforated metal louvers. Conceptualized of a “dancing box”, we intend to give dynamic rhymes in this open field site. These dynamics present significant challenges for [&hellip

More »

School of Communication, San Jorge University

The School of Communication at San Jorge University is located in Villanueva de Gallego campus, which sits on a small plateau of 22 hectares. Its perimeter is bound on the north by the corridor linking Zaragoza and Huesca, on the east by a ravine with almond trees, a road that separates it from a new [&hellip

More »

Izzy’s Ice Cream Kitchen & Retail Shop

Izzy’s is the quintessential neighborhood mom and pop ice cream store. Jeff Sommers and Lara Hammel quit jobs in teaching and law to open an ice cream store in a small rented store front in St Paul MN 13 years ago. Due to growing demand they decided to create a Minneapolis branch which would have [&hellip

More »

Shanghai West Bund Biennial Pavilions

The contribution of schmidt hammer lassen architects consists of an art installation pavilion, The Cloud, and a composition of pavilions containing support facilities including a café, a gallery and a bookshop. The pavilions are placed adjacent to one of two industrial cranes on the Xuhui West Bank Riverside. The tall crane stands as an icon that [&hellip

More »

Suncadia Swim and Fitness Center

In order to elevate the guest experience, MCD designed graphics and signage for the Swim and Fitness Center at Suncadia, a destination oriented, four season mountain resort and residential community

More »

Qunli Stormwater Wetland Park

In mid 2009 Turenscape was commissioned to design a wetland park of 34.2 hectares right in the middle of this new town, which is listed as a protected regional wetland. The site is surrounded on four sides by roads and dense development. As such, water sources into this former wetland were being cut, and the [&hellip

More »

Pabellones De Arbolado

More than just a gardening pavilion, what we have truly wanted to build is a home for gardeners. The project, perceived as a unique system of pavilions, enables the repetition and serialisation for providing unity to the image of the woodland facility, mainly dealing with the topography and the interior distribution according to the needs [&hellip

More »

Soft House

The SOFT HOUSE project in Hamburg, Germany is a winning competition entry for the International BauAustellung (IBA). Completed in March of 2013, it is a set of live/work row house units which offer a new model for low carbon construction and an ecologically responsive lifestyle that can be personalized to meet homeowner needs. The Soft [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×