Projects


Veterans Affairs East Orange Pharmacy

VA New Jersey Health Care System was awarded a VHA Patient-Centered Care Innovation Grant to redesign their 6,700 SF outpatient pharmacy. VA NJHCS desired a design team with extensive Evidence-Based Design knowledge and engaged Array to complete the design and documentation.  In collaboration with the Center for Health Design, the Planetree organization and the VA [&hellip

More »

Calm

This three-story residence is designed to function not only as a house but as a guesthouse that occasionally accommodates foreign guests and exchange students. It is made of concrete using wood formworks composed of 40mm-wide cedar. The authentic and solid materiality of concrete is contrasted by sharp stainless steel louvers covering the second floor window, [&hellip

More »

Pilot IKC Zeeburgereiland

The school of the 21st century needs to satisfy a long list of demands, some of which seem at first to be contradictory. It needs to have character and function as an anchoring point within the neighbourhood. It must be multifunctional, flexible, energy-efficient, sustainable, affordable, and possible to build within just a few months. Impossible? [&hellip

More »

House Ampudrán

Located on a very uneven plot of land and skirting the perimeter of a small rural village perched on a hill, the house consists of a series of walls matching the topography. The house, which is relatively big compared to the rest of buildings of the village, goes unnoticed leaving the image of the village [&hellip

More »

Fleuve

The client, who is a hair stylist/a salon owner, requested us to design a house with a hair salon. It is an exclusive and luxurious hair salon where the salon owner himself provides all services, and the number of clients is limited to only two at the same time. Our design strategy is to minimize [&hellip

More »

Krymskaya Embankment

A once unappealing Krymskaya embankment, only recently separated from the Muzeon park and the Central House of Artists, has been transformed beyond recognition: what once was a road has turned into a lane for pedestrians and bicycles. Fountains have been set up, wave-shaped artist pavilions have replaced a chaotic exhibition area and small hills with [&hellip

More »

Janus House

A house on a through-block lot responds to its dichotic circumstance with two distinct faces – A restored Victorian facade addresses the more formal northern frontage, and a modern one opens to the south across the other – an ad hoc row of homes, cottages and small apartment buildings. The old facade is an elegant mask fronting three [&hellip

More »

Lullaby Factory

The Lullaby Factory is an intervention by Studio Weave which makes the best of a bad situation: a recently designed building at Great Ormond Street Childrens’ Hospital, the Morgan Stanley Clinical Building, was designed to look onto an open space – a view which, thanks to the hospital’s phasing of developments, will be obstructed by the Southwood [&hellip

More »

Ion Hotel

The vision for the Ion Luxury Adventure Hotel was truly holistic, requiring a design that reflects the natural beauty of the region with clarity and simplicity, in a manner that is environmentally considerate, while appealing to the desire for luxury that attracts the upscale adventurer—a desire that has been redefined by expressions of luxury that [&hellip

More »

Paleys Upon Pilers

Paleys Upon Pilers is an intricate timber palace perched on pillars that marks the spot of Aldgate and commemorates its most distinguished resident, Geoffrey Chaucer. It also celebrates the gateway from the City of London to the Olympic Park for the London Festival of Architecture 2012. The historic eastern gateway into the City existed as [&hellip

More »

Two Hulls House

This project is situated in a glaciated, coastal landscape, with a cool maritime climate. The geomorphology of the site consists of granite bedrock and boulder till, creating pristine white sand beaches, and turquoise waters. The two pavilions float above the shoreline like two ship’s hulls up on cradles for the winter, forming protected outdoor places [&hellip

More »

Vucedol Archaeological Museum

The museum building is a path which the visitors climb to overcome the elevation difference of some twenty meters, from the access road to the plateau on which the Vučedol culture archaeological findings have been discovered. Passing through the museum visitors get all the necessary information about the Vučedol culture, and come to the place [&hellip

More »

Mercat Encants

Els Encants in Barcelona is a centenarian marketplace, which has traditionally been set outdoors in an informal way. Its current location is not far from the market’s new grounds and is going to occupy the junction of Merdiana Avenue with Las Glorias Square. The project’s main objective was to maintain the open nature of the [&hellip

More »

Bâtiment administratif du centre bus RATP – Thiais

The building concentrates lots of specificities and lots of representatives. The centre accommodates 300 buses. 800 bus drivers forward trough the building every day, plus the administrative staffs which manages the centre. It’s a flux building. The plan has been in evolution during all the studies, the work and is still “moving”. So there is [&hellip

More »

Diane Middlebrook Studios

The project consists of four new studios for The Djerassi Resident Artists Program, a place where visiting artists from around the world are provided room and board to concentrate on their work for an extended period of time. The property consists of 582 acres of rolling hills, forests and meadows high in the coastal hills [&hellip

More »

City Cemetery St. Martin

City cemetery Linz / St. Martin is the biggest municipal cemetery of Linz and often used as local recreation area due to its vastness and the generously designed open area. The challenge of this project was to create a contemporary place of burial with high design quality that may be used by differing religious communities. [&hellip

More »

Visitor Center in Lake Yangcheng Park

A World in a “Wall” Sitting in the west suburb of Kunshan, a booming industrial city, the Lake Yangcheng Park is the largest public green space on the lake’s shore, attracting the city’s residents during the weekends. The linear site lies between the main public parking lot and a curved boardwalk which directs people to [&hellip

More »

Concoret Housing for the Elderly

Concoret in the Loire-Atlantique department of Brittany region (44): handover of the France’s first accommodation facility for the elderly (EHPA) awarded a BBC Effinergie energy efficiency label. Construction of a residential facility for elderly Concoret comprising 44 apartments (20 and 24 T2 T1) and common areas (recreation room, dining room, kitchen, laundry …), with slope, land-plot [&hellip

More »

Logements ZAC Port Marianne

Située entre l’avenue Pierre Mendès-France et l’avenue du Mondial 98 de Montpellier, la ZAC Port Marianne est issue de la volonté de la municipalité de dessiner une cité jardin à proximité immédiate du centre-ville, facilement accessible grâce aux nombreuses infrastructures de transport (axes routiers majeurs, tramway, réseau de pistes cyclables). Associé à plusieurs architectes, Christian [&hellip

More »

Logements et chapelle Zac Seine Arche

Habiter la ZAC Seine Arche, c’est être à la fois dans la ville et dans un territoire fortement structuré par ses espaces verts, c’est bénéficier de l’urbanité et de ses services et évoluer dans un environnement vert et arboré. Le programme est décomposé en constructions autonomes ; chaque bâtiment vient délimiter un plan, marquer une limite, [&hellip

More »

Crèche et logement de fonction rue Pierre Budin

The project takes place into a heterogeneous district made of buildings of any sizes, of any styles, any periods. It’s an environment slightly old-fashioned, hybrid and disintegrated, typical of the heterogeneous architecture which characterizes the Parisian peri-urban zones. Modernity came to complete this disorder : Adjacent to the site, an out of size construction, built [&hellip

More »

Bureaux ZAC Claude Bernard

In an ambitious tertiary program, within highly demanding constraints, we tried to generate a compact building with an efficient relationship between the surface of the skin and the surfaces of the floors. The nature of this skin confirms a strong energy strategy. It is a bearing facade, isolated from the outside and dressed in a [&hellip

More »

Logements ZAC Ampère – Massy

Il s’agit d’une parcelle d’angle, située dans le ZAC Ampère à Massy. Les bâtiments seront bordés au sud-est par la future voie 4, à l’ouest par un mail piéton paysager et l’est par la rue Alexandra David-Néel préexistante sur le site. La parcelle a une superficie de 2365 m², avec un linéaire de 41 mètre [&hellip

More »

Résidence étudiante et résidence médicalisée

The conception of our project is from a second reading of the landscape, particularly the road of Saint Leu, by integrating its history and transformations to assert its manners and qualities and to reveal the poetry of the place. The project will act as a catalyst to create a future district by outlining a territory. [&hellip

More »

Logements sociaux rue Louis Blanc – Paris X

The construction of the housing project at 45 rue Louis Blanc in the Xth Arrondissement of Paris is the result of a project launched in 1998 by the Paris city real-estate authority (Régie Immobilière de la Ville de Paris – RIVP). The property developer was expected to take a piece of land measuring about 600 [&hellip

More »

Logements sociaux rue de Picpus – Paris XII

Located at the intersection of the homogeneous and haussmannian landscape along Gossec Street, and of the disparate architecture made up through time on Picpus Street, the site on which this 63 social housing program is established is an element of a typical “collage-city” landscape, also characterized by a double movement of the natural soil: the [&hellip

More »

Résidence étudiante – Argenteuil

164 social housing for students: housings specifically designed for residents who have same age and education level. The building fronts display monolithic figures : toward the north, featuring a common structure, there is a standard module : 320 x 275 mm repeated in every apartment. This shows a perfect and symetric distribution on the facade [&hellip

More »

F-H Residence

CCS Architecture designed this 5,800 square foot home for a family of five in Palo Alto, California.  The clients both work in the Silicon Valley, and they have 3 young children.  The design is specific to their close-knit family needs as well as their rigorous sustainability standards.  The architecture is contemporary, but it has warm, [&hellip

More »

Barrel House Tavern

Located on one of the most scenic waterfront lots in Sausalito, Barrel House Tavern occupies 5,000 square feet on Bridgeway Avenue. With 140 seats, the restaurant features an enormous Carrera marble bar, a cozy lounge, wood fired pizza oven, and waterfront seating with breathtaking views of the Bay and San Francisco beyond. The building itself [&hellip

More »

The Everett Clinic

Head to toe branding makeover for a health care leader whose peer group includes the Mayo Clinic and Cleveland Clinic

More »

Kyushu Geibunkan

We redefined roof, one of the main elements in architectural vocabulary, as an assembly of small slopes. The museum is firmly rooted in the local community and is open to the environment in many respects. We also applied a variety of materials into the roof and the wall, as part of our attempt at “community-forming.” [&hellip

More »

House I

This house is for a family of three persons in the area of houses and fields spreading. Each life space is divided by the stone wall mined locally and by the radiated wall supporting big roof. Because the site is located at the end of a blind alley, it has atmosphere of comfortable deep-set. Moreover [&hellip

More »

Maison des Etudiants

Situated at the entrance of Geneva, the Students housing of the Graduate Institute are open to the world. The shape of the building forms a broken bar which one of the facade follows the curve of the railway tracks. This particular shape disturbs the perception of this big urban building, which takes advantages of its [&hellip

More »

Trylletromler

The Renaissance garden design of Rosenborg Castle is the oldest known example of garden design in Denmark. The design draws heavily on principles of Euclidean geometry. This language of absolute space was long regarded as the construction principle of the world. The architecture, urbanism and landscape design that were derived from it, were essentially aiming [&hellip

More »

Gjennomsikte

The pavilion, made entirely of timber, has been given the name “Gjennomsikten” (“to see through”) due to its transparent character. The varying dimensions of the materials and the viewers position creates varying degrees of transparency and experience of mass. Standing 5 meters tall with the viewing platform giving an overview of the river: allowing one [&hellip

More »

Indautxu Square

Prior Conditions The project is the result of an ideas competition, seeking the integration of a degraded space in the city, giving it a character and image by creating a specific language for the new square. Before the intervention, Indautxu Square was a depressed space, avoided by residents. It was divided into two halves by [&hellip

More »

Digital Museum

“Inspired by Constantin Brancusi’s “miracle” sculpture, the building rises naturally from the ground through golden spirals (the fibonacci spirals) and crystallizes in a shape that, just like its muse, tries to set itself free from “the past burdens”, striving to rise high. Its shape offers the visitor a feeling of aspiration, an aspiration not only [&hellip

More »

Prachasongkroa Kindergarden School

Prachasongkroa School is one of the oldest schools in Kanchanaburi, Thailand. It is located in the small rural area of the province. This project is to build a new building for its kindergarten department to replace the old one that was too old and was not safe for the children anymore. The building’s narrow site [&hellip

More »

Arthouse

The designer treats the client’s property developments as individual “art piece” and creates a state-of-the-art establishment to strategically house more than one particular project. “Arthouse” is thus constructed in Hangzhou with project-art galleries on the first two floors and a café/bar on the third.A combination of abstract landscape is inserted into the architectural framework for [&hellip

More »

Join our mailing list

Get updates and more
×