Projects


http://architypereview.com/project/featured-dialogues-car-parks-issue/

Featured Dialogues: Car Parks Issue

Every issue, we pose stimulating questions to the issue’s contributors.  Their thought-provoking answers provide insight into design thought, current practices, and the academic, philosophical art of architecture. Check out the dialogues below! Shann Rushing (Clark Nexsen) Lawrence Scarpa (Brooks + Scarpa) Robert Winkel (Mei Architecture) Christof Jantzen (Studio Jantzen) Birk Heilmeyer und Frenzel Gesellschaft von [&hellip

More »

Parkpalette in Coesfeld-Lette

Parking garage with 500 parking spaces for Ernsting’s family, 2005-07 Mies van der Rohe Award – shortlist, 2009 BDA Good Building Award-Münster Münster, 2007 German Verzinkerpreis – 1st Prize 2007 Competition for the realization – 1st Prize, 2004 The shape of the two 127 m long building is given by a system of double threaded parking ramps. The two identical, mirror-symmetric [&hellip

More »

Herma Parking Building

General Korean Parking lot types filled Jukjeon Commercial Area Parking lot either frankly reveals itself to be a parking lot without any consideration for design or surroundings, or disguises like a commercial facility. However, both cases are not welcomed in a city and ruin the city landscape. Development districts of New Downtown in Korea that [&hellip

More »

Guardian Parking

The Guardian Parking structure is an at-grade parking facility serving the adjacent Guardian Lofts and Packard commercial buildings. The parking complex consists of a framework of structural steel clad in standing seam metal roofing panels and expanded metal perimeter fencing. Strip cove lighting provides both accent and security lighting around the perimeter of the structure. [&hellip

More »

Green Square Parking Deck

The Green Square Parking Deck is a nine-level parking structure that is part of the redevelopment of a full city block in the Green Square complex of Raleigh, NC. The development includes the parking deck, a museum and an office building. The parking deck incorporates several sustainable design strategies while providing 900 parking spaces for [&hellip

More »

Santa Monica Public Parking Structure

Inspired by such diverse things ranging from the quilt makers of Gee’s Bend in southwest Alabama to manufacturers of industrial shipping pallets the architects explored the potential and role pattern making can play in architecture and building construction. The main feature of the structure is the building façade, which was designed from a single mass-produced [&hellip

More »

Underground Car Park Insulindeplein

Parking in the Bergpolder neighbourhood in Rotterdam was becoming a serious problem, and to regulate this, paid parking was introduced in 2004. Since then, the situation has become less urgent during the day, but the problem still exists in the evenings and at night. The local authority therefore decided to build an underground car park. [&hellip

More »

Gnome Parking Garage

The development of the Gnome parking garage, with 413 parking spaces, is part of the expansion of the city centre of Almere-Buiten. Features of this plan are a lot of green and a clear urban structure. At the architectural level many experiments with innovative materialisation and new constructions have been made, as also in the [&hellip

More »

Eskenazi Hospital Parking Structure

This project began with an interest in challenging the typical notion of the parking structure as an unappreciated infrastructural typology by transforming the new Eskenazi Hospital parking structure into an interactive, synthetic terrain. A field of 7,000 angled metal panels in conjunction with an articulated east/west color strategy creates a dynamic façade system that offers [&hellip

More »

Festspielgarage Erl

Parking structure for the Tyrolean Festival Erl An elegant threshold for the new Festival district The new festival parking structure is the final component in the repositioning of the Tyrolean Festival Erl. The parking structure with capacity for 550 parking spaces has been built not far from the famous Passionsspielhaus and the spectacular new Winter [&hellip

More »

Car Park One at Chesapeake

Exterior Appearance: The exterior of the building features staggered metal panels which function to screen views of the vehicles and provide airflow to qualify the building as an open parking structure. The metal panels match details on the adjoining office building. Brise soleil on the west side of the garage visually connects the adjoining office [&hellip

More »

City of Santa Monica Parking Structure

CoSM Parking Structure #6 is a public parking structure in downtown Santa Monica serving several major local and tourist destinations. At Second Street, the public realm is a dynamic overlap of retail, pedestrians, bikers, motorists, landscaping, and opportunities to sit and rest. This structure will be unique, however, in that the public ream does not [&hellip

More »

Montefiore Medical Center – Ambulatory Care Center

Array provided planning and design services for the complete fitout of 12 stories at the newly developed Hutch 2 Tower – part of a Class A office complex convenient to the Medical Center. To capitalize on space, we designed a tower that utilizes the existing zoning’s 12-story height limit to create a new 280,000 SF [&hellip

More »

Topshop

Regent Street has over 1.2million visitors a week. Oxford Street is the busiest shopping street in Europe, with over a million visitors over some weekends. At its peak, 11 people flow through Oxford Circus every second – 40,000 an hour, or more than 80 million a year – more than the population of the UK. [&hellip

More »

Mobile Orchard

  The Mobile Orchard is an inhabitable public art installation; a hymn to the urban fruit tree; a celebration of the 2013 theme set by its commissioners, the City of London Festival.   Its exuberant design mutates the wonder of natural trees with a structure ergonomically tailored to humans, offering a labyrinth of complex and [&hellip

More »

Arboreal Lightning

Arboreal Lightning is a large-scale interactive lighting installation by atmos that transforms sound and gesture into an immersive, fluctuating, luminous environment – specifically designed for the Camden Roundhouse. Its activity is generated by both amateurs and professionals – artist performers and a wider audience – creating a performative stage beacon that activates programmed performances, and [&hellip

More »

Worldscape

Worldscape is a vast dining landscape seating 80 people around the geometry of our planet, and first conceived and executed for Global Feast – 20 sequential evenings of world culinary exploration over the course of the London Olympics 2012.   Combining table and bench, its deeply sculptural landscape uses all the world’s contours to create [&hellip

More »

LightHive

  LightHive (subtitled “luminous architectural surveillance”) was an interactive installation at the Architectural Association School of Architecture, London, installed May – June 2007 – and later recreated at its generous main sponsor’s headquarters – Zumtobel, Dornbirn, Switzerland. The installation created a spatial 3d-cctv chandelier; a constellation of 1,024 suspended LEDs, arranged to recreate the position [&hellip

More »

Wapping Wrap

Our refurbishment of a penthouse flat in Wapping unites two astonishing views at either end of a linear plan with a simple series of pure, fluid surfaces. The rooms were peeled open as much as possible, with luscious built-in furniture blended into the existing walls using a light, minimal palette – of matte whites and [&hellip

More »

Roominaroom

The clients for this small residential jewel have an expanding family but fixed walls. Since they couldn’t expand upwards or outwards, we had to build inwards. We designed a room within a room.   The project was generated from simple but severe planometric and sectional constraints, literally growing from its context. Its volume tucks into [&hellip

More »

Sensual Scaping

  The house had been in family ownership for over a generation, incrementally added to and extended, resulting in a fading warren of cells and staggered floors. The architectural intervention introduced harmonious elements within a radically opened landscape that carefully mirrored the clients’ lifestyle, connecting the spaces of their various passions – cooking with entertaining, [&hellip

More »

Woven Nest

This Stoke Newington home for an actress and musician carefully slots between buildings and site-lines, and wraps built-in furniture into every available surface. Both plan and Planning constraints generated a complex series of intertwining spaces, enlivened by light and interconnectivity.   The massing was generated from the view-lines along the High Street below, tucked carefully [&hellip

More »

Indian River Scully-Welsh Cancer Center

Indian River Medical Center selected Array to bring a new 20,000 SF Cancer Center to the community. An existing Radiation Oncology pavilion dictated the location of the new Center at a congested nexus of the campus. The new Scully-Welsh Cancer Center, affiliated with Duke University will bring state-of-the-art, compassionate care to the Indian River community. The [&hellip

More »

Deanwood Community Center and Library

Located in one of the DC’s oldest African-American neighborhoods, the Deanwood Community Center and Library is a joint-use facility that features educational, recreational, and athletic programs for all ages. The variety of programming —early care and education center, recreation pool, sound recording studio, and public library—serves both the local community and patrons from across the [&hellip

More »

High Road, East Finchley

We were appointed by our client to prepare information to discharge landscape related conditions for this mixed use scheme. We were then requested to provide drawings and a specification to enable the tender of the external works and select a suitable contractor. Our proposals needed to accommodate the requirements of the appointed ecologist so as [&hellip

More »

C house

Project: Parasite Studio Author: Wenczel Attila Colaborators: Ianko Norbert Structural Engineering: Lannert Cristian, LBS Plancronstruct Electrical Engineering: Valea Adrian, Electric Eye Photography: Wenczel Attila Year: 2014 Area: 530 sqm The house is situated in one of Timisoara’s marginal neighborhoods, in a recently constructed zone – heterogeneous in terms of volumes, their alignment and colours. Thus, [&hellip

More »

Mulini Beach

Mulini Beach is located in an attractive area of Rovinj, on the exit from the central part of the city and in the continuation of the promenade, in front of hotels Monte Mulini, Lone and Eden, wrapped in a rich green public park and green forest protective areas. It is an extension of the city’s [&hellip

More »

Vornado Showrooms

Vornado is one of the most respected real estate developers in the nation. Our work on both residential and commercial brand development, strategic implementation and marketing support, stretches from New York to Washington, DC and includes some of the most iconic properties in those markets

More »

Undisclosed Technology Client

Since 2010, GHD has been developing branded environments in our client’s three-million-square-foot New York headquarters. The resulting workspaces are sometimes whimsical, sometimes mathematical, sometimes irreverent, but always in keeping with our client’s innovative and dynamic company culture. GHD’s involvement with creative workspaces has spread beyond the New York Headquarters to our client’s offices and campuses [&hellip

More »

Undertone

Undertone’s proprietary technology is virtually invisible and works behind the scenes to create what they call “Standout Brand Experiences” in what is a busy and crowded online landscape. The primary interactive element within their headquarters is a stencil cut wall that reveals customized content on screens that exists on an underlying surface

More »

Smithsonian American Art Museum

GHD designed the permanent signage and exhibition graphics, including back-lit gallery entrance walls, in the 25,000 square foot Modern and Contemporary Art permanent galleries located on the upper floor of the restored Patent Office Building at the Smithsonian American Art Museum in Washington,

More »

RFR Showrooms

As one of the world’s most progressive and sophisticated real estate developers, RFR benefits from a dynamic brand and marketing platform that relies on a vocabulary of visual elements used in innovative and ever-changing ways. Since establishing the brand in 2009, GHD has continued to design and market residential, commercial and hospitality projects for RFR [&hellip

More »

Paramount Hotel

The chic, two-story lobby of the Paramount, with its reflective fireplace, dramatic lighting and rich textures, sets the stage for a hip, indulgent experience. Whether traveling for business or pleasure, the Paramount makes a stylish, comfortable, and central home base for New York City residents and visitors. Strategically repositioned while retaining its historical charm, the [&hellip

More »

Panasonic

Panasonic’s 12-story North American headquarters building was built in large-part to restart what had become a technology company stuck in a complacent culture that lacked an innovative paradigm. Our goal was to highlight the concept of innovation in an overt, tangible and understandable fashion that all personnel could readily understand and relate to

More »

National September 11 Memorial

Our unique design challenge was to effectively inform and engage 9/11 Memorial visitors during the 4-year construction period while carefully balancing the dramatically somber mood of the Memorial visit. The project included an extensive system of exterior wayfinding graphics, a security screening center, the 9/11 families center, the Memorial Plaza, and the Visitor Center. Here, [&hellip

More »

New Canaan Residence

Perched amongst old-growth trees, this 2010 house is a mid-century modern beacon. By creating unassuming but direct paths into the dramatic glass entryway, Specht Harpman designed the house to welcome its owners and their visitors into what feels like a floating pavilion in the tree canopy. The swimming pool area and separate cabana emphasize the [&hellip

More »

Montefiore Medical Center Ambulatory Oncology

To meet census demands, Montefiore needed to expand outpatient infusion services at their Medical Office Building in Bronx, NY. Ambulatory Oncology services already had space on the first floor, and a large suite was available on the second floor – with enough capacity to accommodate the necessary USP 797-compliant pharmacy. Array renovated both the new [&hellip

More »

Daffodil Software Pvt. Ltd (Phase I)

Daffodil an upcoming IT Firm wanted to shift their existing 3 offices running at different location to a single place. The aim was to design a high density office on a single floor plate of 18000 sq.ft. The Office was to be developed in three phases for which we have completed the first phase. The [&hellip

More »

Indian School of Business: Mohali Campus

The new campus of the Indian School of Business-Mohali, consistently ranked among the top business schools in the world by the Financial Times, represents the latest thinking in the planning and design of business schools competing on an international stage. The new 28-hectare (70-acre) Mohali campus responds to the school’s mission to provide a world-class [&hellip

More »

Turkish Contractors Association Headquarters

The project team set up for the limited design competition was from the onset a multidisciplinary group, both international and local which included Atelier Ten from London as environmental engineers. The completed building is already regarded as a showcase of leading edge environmental design, which has raised the bar for designers and clients alike as [&hellip

More »
Page 1 of 4212345...102030...Last »

Join our mailing list

Get updates and more
×